banner198

İmam Hatip Külliyesi Bu Arazide Yükselecek

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, yapılması düşünülen İmam Hatip Külliyesine, verecekleri araziyi açıkladı.

İmam Hatip Külliyesi Bu Arazide Yükselecek
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, yapılması düşünülen İmam Hatip Külliyesine, Çankırı Belediyesine ait 19 dönümlük araziyi verdiklerini açıkladı.

İlim Yayma Cemiyeti Çankırı Şubesi ile İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Kur'an Şöleni, Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonunda yapıldı. Türkiye 1.si Kurra Hafız Sefa Taşkesenlioğlu,Süleymaniye Camii İmam Hatibi Hafız Ekrem Nalbant, Fatih Camii İmam Hatibi Hafız Osman Şahin ve Cemaleddin Ferruh Kur'an Kursu Müdürü Türkiye 1. si Hafız Osman Uslu okudukları Kur'an tilavetiyle salonda bulunanlar unutmaz bir gece yaşattılar.

İrfan Dinç İmam Hatip Külliyesinin Yapılacağı Yeri Açıkladı

Geceye katılan ve program sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç salonu dolduran iki bin kişilik dinleyici kitlesine adeta Kutlu Doğum sürprizi yaparak İmam Hatip Külliyesinin yapılacağı araziyi açıkladı. Başkan Dinç, fuar yolunun sonundaki Fatih stadının olduğu araziyi İmam Hatip Külliyesi yapımı için verdiklerini söyledi. Dinç, "En büyük hedefimiz Çankırımıza  milletimizin şanına yaraşır bir İmam Hatip Külliyesi kazandırmak. Taşın altına elimizi koyduk. Mülkiyeti belediyemize ait olan 19 dönümlük Fatih stadını İmam Hatip Külliyesi yapımı için  veriyoruz, Sizlere feda olsun. Ama bu İmam Hatip Külliyesini sadece kuru bir beton yığını değil mimarisiyle, iç kullanımıyla, sosyal donatı alanlarıyla Türkiye'ye örnek bir İmam Hatip Külliyesini hep birlikte yapacağız inşallah, Müslüman Türk milletini 2071 hedefine taşıyacak kadrolar içinde o külliyede yetişecek yavrularımızda yer alacak" diye konuştu.

Güller içerisinde, çok güzel bir sahne ve platform düzenlemesi ile gerçekleştirilen program esnasında canlı Ebru yapımı ve dağıtımı da gerçekleştirildi. Program sonunda tüm katılımcılara Peygamberimiz ile ilgili özel bir kitap hediye edildi.

Programa Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Müftüsü Arslan Türk, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakoç ile çok sayıda kurum müdürü katıldı. Ayrıca Siyasi Parti Temsilcileri, Sendika ve Vakıf Temsilcileri ile  basın mensupları ve vatandaşların katıldığı program çok yoğun ilgi gördü.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER