banner198

Çankırı Milletvekili İdris Şahin iddialara çok sert yanıt verdi:

Çankırı Milletvekili İdris Şahin iddialara çok sert yanıt verdi:

Çankırı Milletvekili İdris Şahin iddialara çok sert yanıt verdi:
banner145

Çankırı Milletvekili İdris Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun hakkında meclis başkanlığına sunduğu soru önergesinde yer alan iddialara yanıt verdi. Şahin, iddiaların asılsız olduğunu belirterek, “Bizim başımızı öne eğdirecek en ufak bir girişimimiz söz konusu değildir” dedi.

 

Şahinler Çay Bahçesi’nde Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği üyeleriyle bir araya gelen Şahin, toplantının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Çankırı adının basında usulsüzlüklerle anılmasından rahatsız olduğunu ifade eden Şahin, “Bizim başımızı öne eğdirecek en ufak bir girişimimiz söz konusu değildir. Tamamen resmi kayıtlardaki bir kısım oynamaları tamamı 2010 yılında gerçekleşmiş hadiseler gibi değerlendirmişler. Acaba ne olur diye sorarsanız, Allah’a şükürler olsun ki en ufak bir endişemiz yok. Çankırı adının bu şekilde gündeme gelmesinden rahatsızız ve bu dedikodular ile milletimizin kafasını karıştıranları milletin mahşeri vicdanına ve Allah’a havale ediyorum” dedi.

 

Çankırı’da eşiyle birlikte uzun yıllar ticaret yaptığını anlatan Şahin, önergede yer alan mülklerin ailenin 16 yıllık birikimin sonucu olduğunu vurguladı.

 

Soru önergesinde yer alan bilgilerin CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’ya parti içerisinden sızdırıldığı iddialarına da açıklık getiren Şahin, “Benim Çankırı adını küçültecek hiçbir söylemim olmaz. Parti içerisinde farklı düşüncede insanlar varsa onları bilemiyorum. Benim partililerim benim ortaklarımdır. Ben ortaklarımla birlikte bu yola çıktım ve ortaklıkta ortaya kötülükler değil, iyilikler koyulur. Benim parti içerisinden hiç kimse ile bir rekabetim söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

 

En Büyük Hazinem ismim ve sıfatım!

 

Mal varlığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Şahin, 2010 yılından sonra alınmış diye bahsedilen yerler Salim beyin terminal karşısındaki traktör bayin olduğuna dikkat çekti. Şahin, " 2008 yada 2009 yılında Salim bey Çivitçioğlu A.Ş olarak hisseleri elinden çıkartmak istiyordu, devir almıştık. Biz burayı 48 ay kredi kullanmak kaydıyla Ahmet Kılıç, Ali Osman Atakul ve şahsım  20 ay gibi süre zarfında 2 hissedar benim, 2 hisse Ahmet bey, 1 hisse de Osman bey ödedik . Daha sonra Ahmet bey 'ben ödemekte zorlanıyorum, ben buradan ayrılmak istiyorum' dedi Biz onun hissesini devir aldık. Kredi bitiminde daha sonra devir edilmiş yerler bunlar. Cevher sitesinin altındaki tek dükkan ve depodur. Bunlar 5 tabu gözüküyor. Ayrılmak istedi daha sonra devir ettik. Ankara'da ki daire kız kardeşimin oturduğu dairedir. Eşi ekonomik manada sıkıntıya düştü biz devir almak durumunda kaldık. Diğer bahsettiği Aksu'da ki yer, 2000 yılında alınmış daha sonra kat karşılığı inşaat verdiğimizde ifraz işlemleri nedeniyle 2 ayrı parsele dönüşmüş. Pursaklar da bahsedilen yer kat karşılığı müteahhide verilen bir yerdir. İnsanlar varlıklarını ortaya koyarak siyaset yapmaya kalktığı müddetçe onlar küçülen ve küçük insanlardır. Benim en büyük hazinem ve zenginliğim sahip olduğum  sıfatım ve ismimdir. Benim başka bir mal varlığına ihtiyacım yok.

 

Hakkında çıkan eleştirilerden rahatsız olmadığını ifade eden Şahin, “Orada yazılanları ben hakaret olarak algılıyorum. Ben bu kadar fakir miyim? Eşim 16 yıllık eczacı ve ben burada yıllarca zirvede avukatlık yaptım, yanımda avukatlar çalıştırdım. Orada yazanların çok daha fazlası kazanılabilir. Bunlar ucuz siyaset yöntemleri. O mallarda en ufak bir usulsüzlük varsa hodri meydan. Soru önerisi ile meclise değil, cumhuriyet savcılarına müracaat etsinler. Halkımızın kafası karıştırılmasın ve memleket gündeminde ne varsa vatandaşlarımız onu düşünsün. Şunun özellikle bilinmesini istiyorum ki, İdris Şahin bu memleketin evladıdır ve kalbi attığı müddetçe Çankırı’dan başka bir yerde kesinlikle siyaset yapmayacaktır. ” diye konuştu.

 

Şahinler Çay Bahçesi

Şahinler Çay bahçesi ile igili iddialara yanıt veren Şahin, "Burası benim abide aittir. Yeğenlerimizle birlikte işletmektedir ve ben ekonomik manada 2001 yılında beri abimden ayrıyım. Bu işletmeyle alakalı defalarca vali beyin sivil toplum örgütlerinin Çankırı içerisinde düzgün bir yer yok! Bu gün Çankırı da ciddi anlamda bir ihtiyaca cevap vermektedir. Biz bundan gocunacak olsak buraya bakanları getirmez parti toplantılarını yapmazdık" dedi.

 

Şahin, "Kim ki, bu milletin hakkından hukukundan toplu iğne başı kadar haksız bir şekilde uhdesinden midesinden bir şey geçiriyorsa Allah onun belasını versin! Haksız olarak bir kuruş bu memlekette para kazanmak arzusunda olup benimle birlikte siyaset yürüyüşü içerisinde olan varsa, Allah bizimle birlikte yürüyüş izni vermesin. Şimdiye kadar yaptığım işlerde il başkanlığımdan beri şurada sizi ağırlamaktan Ankara'ya gidip geldiğimde bir tane partiye fatura ettiğim bir tane fatura varsa bunun hesabını benden sorsunlar" şeklinde konuştu.  

 

Suç Duyurusunda Bulunun Hodri Meydan!

2009yılında Baroya ve daha sonra meclise mal bildiriminde bulundum. Mal varlığımın nereden geldiği orada yazmaktadır. Bunlar basit şeyler ucuz şeyler. En ufak bir şey varsa "Hodri Meydan" CHP'liler meclise soru önergesi vermesinler gitsinler Cumhuriyet  Savcısına suç duyurusunda bulunsunlar. Yanlış bir şey varsa hak hukuk noktasında ortaya çıksın. Onlarda rahatlasın bizlerde rahatlayalım. Çankırı'yı sunni gündemlerle meşgul etmesinler. Çankırı'yı gerçek gündemine döndürsünler.   

 

İsim vermeden sert eleştirilerde bulunan Şahin, “Ben hukukçuyum ve verdiğim karardan asla dönmem. Onurluca, delikanlıca ve dürüstçe yaşamak lazım. Birilerinin ayaklarının altında paspas olmaya gerek yok. Benim için Süryani kilisesinin papazı, burada net duruş sergileyemeyen bazı insanlardan çok daha onurlu. Eğer kazandığını Çankırı’ya harcamak, memleketine yatırım yapmak suç ise ben suçluyum ve bu suçu işlemeye devam edeceğim. Ben yazlığımı başkaları gibi Anamur’a değil, Çankırı’nın Karaköprü’süne yaptırdım.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER