banner198

Alpsarı Göleti Mesire Alanı Böyle Oldu

Çankırılılar hafta sonları ve tatil günlerinde nefes alabileceği yeni bir mekana daha kavuşuyor.

Alpsarı Göleti Mesire Alanı Böyle Oldu
banner145

Çankırılılar hafta sonları ve tatil günlerinde nefes alabileceği yeni bir mekana daha kavuşuyor. İnsanların stresten uzaklaşıp doğayla baş başa kalacağı mesire alanında, çocuk oyun alanları ve spor alanları da yer almakta.

 

Çankırı Valiliğince 2012 yılı Haziran ayında yapımına başlanılan Çankırı Korgun Alpsarı Göleti Mesire Alanı’nda çalışmalarda sona gelindi. 3 Mayıs’ta hizmete açılacak Mesire alanı ile Çankırılılar önemli bir sosyal alana daha kavuşmuş olacak.

 

Doğal ortamda spor yapma imkanı

Halı saha, basketbol sahası, tenis kortu, fitnes grubu, 690 m. yürüyüş yolu, 470 m. bisiklet yolu ile sporseverlere hizmet verecek olun mesire alanında insanlar doğal ortamda spor yapmanın keyfine varacak. Aynı zamanda 25 adet ahşap sekizgen kamelya, 1 adet çocuk oyun grubu, 3 adet ikili salıncak seti, 2 adet gondol salıncak seti, 1 adet tekli tahterevalli, 38 adet piknik masası, 25 ahşap oturma bankı, 6 adet çeşme ve 8 adet barbekü ile alan piknik severlere ve çocuklara da hizmet verecek.

 

Engeliler için düzenleme yapıldı

Gölet üzerinde bulunan ahşap kamelya ve yenilenen sosyal tesis binası ile halkın hizmetine sunulacak Alpsarı Göleti Mesire Alanı’nda engelliler için de düzenlemeler yapılarak toplumun her kesiminin hizmetine sunuluyor. Çevre düzenlemesine de önem verilen alanda 50 adet süs eriği, 63 adet ıhlamur, 50 adet karaçam, 7 adet top akasya, 10 adet süs elması, 10 adet top dut, 5 adet flamingo, 8 adet huş, 2500 adet ardıç, 2500 adet berberis, 800 adet kaya sarmaşığı ve çok sayıda çiçek dikilerek yeşillendirilmesi sağlandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER