banner198

Anadolunun ilk Hadis Merkezi Çankırı da yaşatılıyor

Anadolunun ilk hadis evi olan Çankırı Taş Mescitte her gün yatsı namazının ardından hadis sohbetleri düzenleniyor

Anadolunun ilk Hadis Merkezi Çankırı da yaşatılıyor
banner145

Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü, Çankırı İmam Hatip Orta Okulu ve Çankırı Müftülüğü iş birliği ile düzenlenen ''40 Günde 40 Hadis'' projesi kapsamında, her gün yatsı namazının ardından Taş Mescit'te hadis sohbetleri düzenleniyor.

Proje sayesinde Anadolu'nun ilk Darul Hadis-i olan Taş Mescit'te yeniden hadis sesleri duyulmaya başlandı. Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çankırı Müftülüğü ve Çankırı İmam Hatip Lisesi iş birliği ile düzenlenen ´´40 Günde 40 Hadis´´ projesi ile, tarihi Darul Hadis´te uzun yıllar sonra yeniden hadis sesleri duyuluyor. Çankırı Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, proje ile ilgili olarak sohbetlere yoğun bir ilgi olduğunu söyleyerek, ''40 Günde 40 Hadis projesi, İmam Hatip Orta okulunun bir projesi. Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye ve Müftülük tarafından birlikte yürütüyor.

Her gün bir hadis okunmak suretiyle gelen öğrencilere ve halktan insanlara bu hadis geleneğini yaşatmak, İslam´ın en önemli iki kaynağından birisi Kuran, ayet ikincisi de Hadis. Bu hadis geleneğini bu toplumda yaşatmak amacıyla bu proje yürütülüyor'' diye konuştu. Sohbetlere katılan vatandaşlar, sohbetlerin içeriğinden memnun kalırken, hadis etkinliklerinin devam etmesini istiyor.

Sohbetlere elinden geldiği ölçüde katıldığını söyleyen Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Orhan Kemal Karakuş ise, programın insan ruhuna ışık tuttuğunu belirterek, '' İçeriği gayet sade, insanın yüreğine dokunan, peygamber efendimizden bize kalan hadisleri günümüz diliyle yeniden bizim kuşağa anlatma telaşındalar. Bu anlamda çok kıymetli buluyoruz ve bunun devam etmesini tüm yürekliliğimizle, gönülden diliyorum'' dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER