banner198

Hem Halter Kaldırıyor Hem Bileği Bükülmüyor

Çankırı da doğuştan fiziksel engelli olan sporcu, bilek güreşi ve halterde azim ve gayretiyle görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Hem Halter Kaldırıyor Hem Bileği Bükülmüyor
banner145

Çankırı’da doğuştan fiziksel engelli olan sporcu, bilek güreşi ve halterde azim ve gayretiyle görenleri kendisine hayran bırakıyor.

 

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde ayakkabı tamirciliği yaparak yaşamını sürdüren bedensel engelli Şaban Mazak (38), 10 yıl önce başladığı bilek güreşi ve halterde engelleri ortadan kaldırdı. Her gün spor yapmak için 90 kilometre yol yapan Mazak, bilek güreşiyle hayata tutundu. Bugüne kadar katıldığı yarışmalarda Türkiye 3.'lüğü elde eden Mazak’ın hedefi milli forma giymek.

 

Çankırı Vadispor Kulübü’nün lisanslı sporcusu olan Mazak, “Demir Bilek Şaban” lakabı ile tanınıyor. 10 yıl önce başladığı bilek güreşinde Türkiye 3.’sü olan Mazak, azmin önünde hiçbir engelin duramayacağını kaydetti. Spora başlamadan önce ayakkabı tamirciliği yaparak geçimini sağladığını anlatan Mazak, mesleğinde kullandığı değişik aletlerin bileğini güçlendirdiğini vurguladı.

 

Spora başlamadan evden işe, işten eve gidip geldiğini ve hiçbir sosyal yaşantısının bulunmadığını dile getiren Mazak, “Engelim yüzünden adeta insan içine çıkamıyordum. Şimdi ise bir sürü şampiyonaya katılıyorum. Kendimi içime atmıyorum. Spor bana çok şey kattı. Spor ile engelimi ortadan kaldırıyorum. Ben sporla kendimi buldum. Tek hedefim dünya şampiyonu olup, ay yıldızlı bayrağımızı göklerde yüceltmektir. Bunun için var gücümle çalışıyorum” dedi.

 

Mazak, bilek güreşi sporunun ileride bir ışık olacağına inandığını belirterek, en büyük isteğinin milli formayı en kısa zamanda giymek olduğunu söyledi.

Vadispor Kulübü Başkanı Selahattin Çöpten de Mazak’ın başarılı ve azimli bir sporcu olduğunu belirterek, spor yapmak için kendi imkanları ile her gün 90 kilometre yoldan Çankırı’ya geldiğini kaydetti.

 

Sporcusu Mazak’ın fiziksel engelli olduğunu ve iki ayağının bulunmadığını hatırlatan Çöpten, “Şaban gerçekten herkese örnek olacak bir sporcu. Herkes ayakları üzerinde durur, ama Şaban kendi elleri üzerinde duruyor. Şu an çok başarılı bir sporcu ve Türkiye 3.’sü. Ben kısa zamanda dünya şampiyonu olacağına ve başarılarının artarak devam edeceğine inanıyorum. Çünkü o çok azimli ve hırslı. Spor ona öz güven kattı. İnşallah çok daha iyi olacak” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER