banner198

İş adamından şok suçlama “Aytaç beni batırdı“

12 yıldır Çerkeş Yem'i çalıştıran sanayici Süleyman Ayerdem, Aytaç'ın 18 kişinin ekmek yediği fabrikayı batırdığını iddia etti. Süleyman Ayerdem'in açıklamaları güdeme bomba gibi düştü.

İş adamından şok suçlama “Aytaç beni batırdı“
banner145
12 yıldır Çerkeş Yem'i çalıştıran sanayici Süleyman Ayerdem, Aytaç'ın 18 kişinin ekmek yediği fabrikayı batırdığını iddia etti. Süleyman Ayerdem'in açıklamaları güdeme bomba gibi düştü. 

Böylece Çerkeş'te bulunan Aytaç Et Entegre tesisi beyaz et bölümünde yaşanan yangının ardından Çerkeş sanayisi bir darbe daha yedi.

 

Yaklaşık kırk yıldır Çerkeş'te zahirecilik yapan bir aileden gelen  Çankırı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Ayerdem, 12 yıl önce işlerini büyütmeye karar vererek  Çerkeş Yem Sanayi'ni' satın aldı. Gelişen süreçte  fabrikayı saatlik 14 ton işleme kapasitesine ulaştıran  Ayerdem, tarlasında tahıl yetiştiren bölge çiftçisinin malını satın alan en önemli zahirecisi konumuna yükseldi.. Bununla da sınırla kalmayan Ayerdem'in firması 70 bin civciv üretim kapasiteli 6 adet modern kümes evi ile Aytaç'ın en büyük fason üreticilerinden birisi olmayı da başardı.

-Hayatı kabusa döndü-

Ayerdem'in serbest piyasa şartlarında her firma gibi banka finansmanları ile risk sınırlarında  giden faaliyetleri AYTAÇ A.Ş ile  15.07.2015 tarihinde besilik yem üretimi için imzaladığı buğday alım sözleşmesi ile adete kabusa döndü.


-Bütün hesaplara haciz kondu-

Yapılan anlaşmaya göre Çerkeş Yem, 2 milyon 55 bin tl tutarında Aytaç'a 31.12.2015 tarihine kadar 3 bin ton buğdayı teslim edecekti. Anlaşma gereğince de Aytaç,  Çerkeş Yem'den 1 buçuk milyon liralık teminat senedi aldı. 13.10.2015 tarihine kadar Çerkeş Yem, Aytaç'a taahhüt ettiği 3 bin ton buğdaydan 2 bin 464 ton buğdayı (1 milyon 695 bin tl  tutarında) belirli periyot aralığında iki ayda teslim etti.  Çerkeş Yem geriye kalan 536 ton buğdayı teslim etmesine 48 günlük bir süre kalmasına rağmen 15.10.2015 tarihinde Aytaç'ın bütün bankalardaki hesaplarına ihtiyati haciz kararı koydurduğunu öğrendi. Aytaç'ın bankalara ihtiyati haciz kararı üzerine Çerkeş Yem'in çeşitli bankalarda 1 milyon 750 bin BCH limiti haciz kararından sonra kapatıldı. Bankalarda bulunan 376 bin tl  nakit parası hacizden dolayı bankalar alacaklarından düştü. Firma hem elindeki nakitten oldu hem de banka finansmanlarını yitirmiş oldu.



-Motorlar sustu kara günler başladı-

Böylece bugüne kadar hiç bir çeki yazılmayan firmanın kara günleri de başlamış oldu. Şirketin çekleri 24. 10. 2015 tarihinden itibaren yazılarak itibarı yerle bir oldu. Hammadde alamayan ve personel maaşını ödeyemediği için işçilerinde işlerini bırakması ile fabrikasını çalıştıramaz hale gelen Ayerdem, yakınlarının hatır olarak verdiği ipoteklerin bankalarca satılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.



-Çerkeş  yemi nefes alamaz hale getirdi-

Yıllık 10 milyon cirosu olan şirketi batma ile karşı karşıya kaldığını belirten  Süleyman Ayerdem,  "Çerkeş Yem  bölgenin  tahılını toplayan saate 14 ton yem işleme kapasitesi ile içinde 70 binlik tavuk  kümesi bulunan Çerkeş’in en büyük 2. fabrikasıdır" dedi .

 

Aytaç ile Haziran ayında tahıl anlaşması  yaptığını, anlaşmanın  3 bin ton tahılın  15. 12. 2015 tarihine kadar teslim edilme şartıyla yapıldığını  sözlerine ekleyen Ayerdem,  "Yapılan bu anlaşmadaki tahılın çok büyük bir miktarı olan  yaklaşık olarak 2 bin 500 ton tahılı biz 2-3 ay içinde teslim ettik.   Ama sebebini bilmediğimiz bir neden ile Aytaç, "500 ton tahılı ödeyemez"  diye anlaşma gereği verdiğimiz senede ihtiyati tedbir kararı koydurarak, ödemelerimin aksamasına, çeklerimi ödenemez hale getirdi." şeklinde konuştu.

 - Duy bu sesi Murat Ülker!-

Aytaç'ın hiçbir ihtar çekmeden, hiçbir sebep yokken , sadece 500 ton tahıl için bu işleme neden yaptığını anlayamadıklarını aktaran Ayerdem, " Aytaç,  Çerkeş  yemi nefes alamaz hale getirdi. Bölge tarımının can damarlarından birisini koparttı. Murat Ülker beyin bu uygulamadan haberi var mı? Bu işlemi yapan müdür  bölgenin çiftçisinin can damarı olan 40 yıllık bir firmayı batırmıştır. Onlarca insan işsiz kalmıştır. İki evimi haciz geldi. Kiralık ev bakıyorum" ifadelerini kullandı.

Çerkeş Yem'in bu hale gelmesinde yapılan hatalar Mali Müşavir raporlarınada yansıdı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2016, 02:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER