banner198

İthal hayvanlar AYTAÇ’ta kesilecek!

Özel sektör yurtdışından ithal edilen canlı hayvanları Çerkeş AYTAÇ fabrikasında kestirecek.

İthal hayvanlar AYTAÇ’ta kesilecek!
banner145

Hükümetin yayınladığı kararname ile Et ve Balık Kurumu'nun ardından özel sektöre de canlı hayvan ile et ithalatı izni vermesini takiben ilk parti kesimlik canlı hayvan ithalatı anlaşması yapıldı.

Artan et fiyatlarını frenlemek için başta hükümet tarafından yoğun çalışmalar sürdürülürken, Et ve Balık Kurumu'nun yanı sıra özel sektöre de canlı hayvan ve canlı hayvan ithal izni verilmesinin ardından, perakendeciler de canlı hayvan ithalatı için harekete geçti.

Et ve Balık Kurumu'nun ardından ilk etapta Macaristan ile 3.000 büyük baş canlı hayvan ithalatı için anlaşma yapan ilk yerli firma olan Fayda A.Ş.’nin  Yönetim Kurulu Başkanı  Turan Özbahçeci; ''Canlı hayvan ithalatımız hızla devam ediyor. TIR'larla ülkemize getirdiğimiz canlı hayvanlar Aytaç Firması'nın Çankırı'daki kesimhanesinde gelenek ve göreneklere göre hijyenik bir ortamda kesim işlemi yapılıp, satış noktalarımızda vatandaşlarımıza ulaştırılacak” dedi.

Sektörel bir sıkıntıya dönüşen et arzı için besicilik alanında da faaliyet göstermeye hazırlandıklarını söyleyen Fayda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özbahçeci, son yıllarda sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde et piyasasında dalgalanmalar yaşandığına dikkat çekerek, Türkiye'nin 34 ilinde 1000'in üzerinde marketle tüketicilere hizmet verdiklerini, etin en önemli satış kalemleri arasında yer aldığını, bu açıdan doğrudan et tedariki için harekete geçtiklerini bildirdi.

Fayda A.Ş. Türkiye Perakendeciler Federasyonu bünyesinde faaliyet gösteren 70'in üzerinde yerel perakendecinin ortaklığı ile kurulan ve 1000'in üzerindeki marketin tedarikçisi konumunda bulunuyor

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER