banner198

Kandil Mesajları

Miraç Kandili sebebiyle yayınlanan kandil mesajları

Kandil Mesajları
banner145

MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN FİLİZ’İN KANDİL MESAJI

16 Haziran 2012 Cumartesi gününü 17 Haziran Pazar gününe bağlayan gece Miraç Kandili’ni idrak edeceğiz. Bu gece, Peygamberimizin bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen Miraç Gecesidir.

Bu gecede farz kılınan ve bizzat Peygamberimiz tarafından mü’minlerin miracı olarak nitelenen namaz da, iç dünyamızdaki yükselişi ve arınmayı ifade eder. Miraç göklere olduğu kadar, insanın kendi semasına, yani kalbine ve iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur. Bu kutlu gecede, daha güzel bir dünya ve daha erdemli bir hayat için dua edelim.

İnsan olarak bize düşen görev, birbirimizin hak ve hukukuna riayet ederek bir arada barış, karşılıklı saygı ve hoşgörü içinde yaşamayı öğrenmek, öğretmek ve gerçekleştirmektir. İslam’da Allah sevgisine giden yol insan sevgisinden, Yüce Yaradan’ın eseri olan her şeyi sevebilmekten geçer. Sevgi ve saygı olmadan birlik olmaz, dayanışma ve kaynaşma olmaz. İnsani ve ahlaki erdemler de zaten sevgi ve samimiyet zemininde doğar ve gelişir.

Bu duygu ve düşüncelerle özellikle Çankırı’lı hemşehrilerimin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor ve bu gecenin, ülkemizin, İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbelerinin ve dualarının kabul edilerek arınma ve affedilmelerine vesile olmasını Yüce Allah'tan diliyorum

 

MİLLETVEKİLİ İDRİS ŞAHİN’İN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

 

Miraç hadisesi bizlere ilahi rahmet ve huzura erişmenin, hakikat arayışında zirveye ulaşmanın, kalp ve ruh temizliğinden ve ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğini bildirmektedir. Bu mübarek gecede yapılacak samimi dua ve yakarışların İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve mutluluğuna vesile olmasını diler, tüm hemşerilerimizin ve İslam aleminin Miraç kandilini kutlarım.

 

AK PARTİ İL VE MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI  KANDİL MESAJI

ALLAH (c.c.) her peygambere bir takım mucizeler vermiş olup bizim peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) verilen en büyük mucize ise miraç hadisesidir.

Bu gece önemine bağlı olarak kandil olarak kutlanmakta olup,bu gece de gerçekleşen miraçta Allah tüm ayetlerini görsel olarak peygamberimize göstermiş, müminlerin  de miracı kabul edilen 5 vakit  namaz farz olmuş ve Kur’an  Kerim’de özel bir öneme haiz olan bakara suresinin son ayetleri vasıtasız olarak peygamberimize  bildirilmiştir.

İşte böylesi ulvi olayların gerçekleştiği miraç hadisesini kutlama günü olan miraç kandilinin ülkemize ,İslam alemine ve tüm insanlığa hayır,mutluluk. başarı ve huzur getirmesi temenni eder ;Sağlık ve esenlik  dileriz.

 

MHP İL BAŞKANI ARİF SOYSAL’IN KANDİL MESAJI

16 Haziran 2012 Cumartesi gününü pazara bağlayan gecenin Miraç Kandili olması nedeniyle bu gecenin iyi değerlendirilmesi “İsra ve Miraç mucizesi, Yüce Allah'ın sonsuz kudretinin eserlerini göstermek için Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'ya (sav) bahşettiği manevi yükselişi ve huzur-u ilahiye kabul edilişi ifade etmektedir.. "Hz. Peygamber'in (sav) bu mucizesi, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, yücelmenin, yükselmenin maddi ve manevî olarak kalkınmanın, gönül ve ruh dünyasının temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğine işaret etmektedir. Gerçek anlamda gönül ve ruh temizliğinin yolu da Yüce Allah'ın emirlerine bağlılık, çalışmak ve O'na boyun eğmekten geçer. O'na boyun eğmek ise; emirlerini yerine getirmek, yasaklarından uzak durmakla mümkündür”

 İsra suresi 1.ayet mealinde“Ayetlerimizden bir kısmını göstermek için kulunu bir gece Mescid-i Haram'dan alıp çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ'ya götüren Allah’ın şanı ne yücedir. Şüphesiz ki O her şeyi hakkıyla işiten, her şeyi hakkıyla görendir.”(3)İsra 17/1 “Rabbimizin bizden yerine getirmemizi istediği emirlerinden biri müminin miracı olan namaz ibadeti de bu gece farz olmuştur. Her an Allah'ın gözetim ve denetimi altında olduğu bilinç ve şuuru içerisinde olan insanın, hayatının farklı bir anlamı vardır. Hayatının farkına varan insan ise kin tutmanın, bencilliğin, kıskançlığın, haset ve fesadın, çıkar peşinde koşmanın, düşmanlık beslemenin, insan haklarına saygısızlığın manevi olarak kalkınmamıza, yükselmemize ve yücelmemize en büyük engel olduğunun farkına varacaktır. İşte bu kutsal gün ve geceler, bizlere ferdi ve içtimai hayatımızda iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimize çeki düzen verme, kendimize gelme, kendimizi yenileme, ümitsizlikten kurtulma, geleceğe ümitle bakma fırsat ve imkanı vermektedir. Bu fırsatları ganimet bilerek lehimize çevirmeli, geçmişteki hata ve kusurlarımızdan dolayı tövbe ve istiğfar etmeli, pişmanlık gözyaşları dökmeli, dünyada olup biten kötülüklerin son bulması, akan kan ve gözyaşlarının dinmesi için O'na dua etmeliyiz.

Bu vesile ile halkımızın Miraç Kandilini en kalbi duygularımla kutluyor, yapacağımız ibadet, dua ve niyazlarımızın kabul görmesini, Müslümanların, birlik ve beraberliğine, milletimizin ve bütün insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Yüce Allah'tan temenni ve niyaz ediyorum.

BEM –BİR-SEN İL BAŞKANI ÖMER ALTUNDAŞ’IN KANDİL MESAJI

 FEYİZ VE BEREKETİN COŞTUĞU MÜBAREK MİRAC KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN. 

MİRAC,RECEP AYININ 27.GECESİ CENAB-I HAKKIN DAVETİ ÜZERİNE CEBRAİL ALEYHİSSELAMIN REHBERBERLİĞİNDE PEYGAMBER EFENDİMİZ ALEYHİSSALATÜ VESSELAMIN MESCİD-İ HARAMDAN MESCİD-İ AKSAYA,ORADAN SEMAYA,YÜCE ALEMLERE,İLAHİ HUZURA YÜKSELMESİDİR.BU KUTLU GECEDE YÜCE MEVLA´YA AÇILAN ELLERİN VE YAPILAN DUALARIN KABUL OLMASI DİLEĞİYLE BÜTÜN İSLAM ALEMİNİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNE,HUZUR VE BARIŞINA VESİLE OLMASINI CENAB´I HAK´TAN NİYAZ EDER, MİRAC KANDİLİNİZİ KUTLARIZ.

HAS PARTİ İL BAŞKANI ŞEVKET KOÇ’UN KANDİLİ MESAJI

 

Miraç, “yükseliş ve sevgiye aydınlığa, kardeşliğe ve tevazuya yöneliş”tir 

Adalet, özgürlük ve hakça paylaşım gibi değerlerin hiçe sayıldığı, dünyanın birçok bölgesinde Müslümanların 'tarihte eşine az rastlanır insanlık dışı katliamlara maruz bırakıldı.

Yeryüzünde yeniden iyiliğin, barışın ve adaletin hakim olabilmesi için Miraç'ta bildirilen ilahi prensiplere daha sıkı sarılmak ve bu prensipleri hakim kılmak için çalışmalıyız. Miraç Kandili, barış ve huzur içinde yaşanan adil bir dünyanın kuruluşu için bir başlangıç olsun. Milletimizin İslam âleminin ve kıymetli hemşerilerimin Miraç Kandili'ni kutluyor. Bütün insanlık için barış ve huzur diliyorum.

 

SP İL BAŞKANI ÖMER UZUN KANDİLİ MESAJI

Saadet Partisi Çankırı İl Başkanı Ömer UZUN, İslam aleminin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe muhtaç olduğunu bildirdi.

UZUN, Mirac Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, İslam aleminin Mirac Kandili'ni kutladı. Bu müstesna gecede yapılacak duaların yeryüzünde kardeşlik ve adaletin tesisine vesile olması dileğinde bulunan UZUN, ''Mirac, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed S.A.V'in en büyük mucizelerinden biridir'' değerlendirmesinde bulundu.

''Peygamber Efendimiz iyinin, güzelin, adaletin, doğrunun rehberi olmuştur. İnsanlık O'nun Mirac'ta vakıf olduğu ilahi sırlarla aydınlanmış, yine O'nun getirdiği ilahi prensiplerle doğru yolu bulmuştur. Böyle bir peygambere ümmet olmak bizler için şereflerin en yücesidir'' ifadelerini kullanan UZUN, bütün insanlığın saadetini amaç edinmiş bir inancın mensupları olarak, yanlışın yerine doğruyu, kötünün yerine iyiyi, sömürünün yerine adaleti hakim kılana kadar çalışmak zorunda olduklarını bildirdi.

İslam aleminin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe muhtaç olduğuna vurgu yapan UZUN, şunları kaydetti:

''Mirac  Mucizesinin gerçekleştiği Mescid-i Aksa topraklarında ne yazık ki, yıllardır kan ve gözyaşı hakimdir. Irak parçalandı, Afganistan işgal edildi. Suriye parçalanmanın eşiğinde. Fazileti değil sömürüyü esas alan batı medeniyetinin, insanlığa huzur ve saadet getiremeyeceği ortadadır. Bu mazlum coğrafya sömürgeci zihniyetlerin hırs ve insafına bırakılamaz. Çare İslam Birliği'nin kurulmasıdır.

Bu mübarek geceler tüm Müslümanların ortak değeri, ortak paydasıdır. Bu manevi iklimi bir fırsat olarak değerlendirmeli ve kardeşlik duygularımızı güçlendirecek adımları atmalıyız. Yeryüzünde yeniden iyiliğin, barış ve adaletin hakim olması için çalışmalıyız. Cenab-ı Hak bizlere bu şuur ve sorumlulukla çalışmayı nasip etsin. Bu müstesna gecenin hatırına İslam Aleminin birlik ve beraberliğini sağlama gücü versin.'' dedi.

TÜRKAV ŞUBE BAŞKANI İSA BÖLÜK BAŞI’NIN KANDİL MESAJI

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Çankırı İl Başkanlığı olarak; Mübarek Ramazan ayına adım adım yaklaştığımız, mübarek gün ve geceleri yoğun olarak yaşayacağımız şu günlerde, Türk-İslam âleminin ve Tüm insanlığın iç huzura kavuşması, sen ben kavgasının ve her türlü ayrımcılığın ve dışlamanın ortadan kalkması, gönül dünyamızda huzura, insani ilişkilerimizde olgunluğa, toplum hayatında barış ve esenliğe erişebilmek için, Kur’an-ı doğru bir şekilde okuyup, anlamamıza ve anlatmamıza, kendimize rehber edinmemize ve yaşantımıza tatbik etmemize.

Ahlaki ve manevi sağlığımızı tehdit eden, insani ilişkilerimizi ve sosyal ödevlerimizi zayıflatan, dini ve milli değerlerimizi tehdit eden binlerce iç ve dış etkinin altında bunaldığımız günümüzde; Bunalan ruhlara, manevî hayatın ihmaliyle daralan ve katılaşan kalplere bu gecenin huzur getirmesi dileğiyle;

Türk-İslam âleminin ve bütün insanlığın Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecede Yüce Mevla’ya açılan ellerin ve yapılan duaların, Türk-İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını, başta yakın çevremiz ile İsrâ ve Miraç mucizesinin cereyan ettiği kutsal topraklar olmak üzere bütün dünyada hak ihlallerinin sona ermesini, acı ve gözyaşının, şiddet ve umutsuzluğun yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER