banner198

Korgunun çehresi değişiyor

Korgun da, Toplu Konut İdaresi ve Korgun Belediyesi işbirliğiyle 200 yeni konut yapılıyor.

Korgunun çehresi değişiyor
banner145

Korgun’da, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Korgun Belediyesi işbirliğiyle 200 yeni konut yapılıyor.

 

Uludağ Mahallesi Kado tepesinde yapılması planlanan TOKİ konutlarında başvuru tarihinin dolmasına sayılı günler kala, TOKİ tarafından istenen yapılabilirlik sınırı aşıldı.

 

Hak sahibi olabilmek için istenen şartları yerine getiren ve 6 bin lira peşinatı Ziraat Bankası hesabına yatıranların sayısının 103 kişiye ulaştığını belirten Korgun Belediye Başkanı Halil Öz,” TOKİ bizden yapılabilirlik sınırı olan100 başvuru sayısını almamızı istiyordu. Şu anda bu sayıyı aşmış olmanın mutluluğun yaşıyoruz. Son müracaat tarihi olan, 8 Temmuz gününe kadar müracaat sayısının 110’na ulaşacağını tahmin etmekteyim” diye konuştu.

 

Bu projeyle Korgun’un 5 yıl boyunca konut sorunu yaşamayacağının altını çizen Başkan Öz, “Daireler yapımına başlandıktan 15 ay sonra teslim edilecek. Vatandaşlarımız evlerini teslim aldıktan sonra her ay 370 liralık taksitlerle borcunu ödeyecek” dedi.

 

Korgun’un Çehresi Değişiyor

Korgun’un bir biri peşi sıra hayata geçen projeleriyle çehresinin değiştiğini söyleyen Başkan Öz, doğalgazla ilgili bir de müjdeli haberi verdi. Halil Öz, “OSB ve ilçe merkezine doğalgaz vermek için yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı. Dağıtım firması KARGAZ AŞ. ile yaptığımız anlaşmaya göre önümüzdeki yıl Korgun doğalgaz kullanmaya başlamış olacak” diye konuştu.

 

Korgun Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında 200 daireden oluşacak toplu konutlar, Kado tepesinde 35 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek. Daireler 2+1’lik mimari yapısıyla 85 metre karelik yaşam alanından oluşacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER