banner198

Koyunbaba Su Tutmaya Başladı

Çankırı’nın Şabanözü ilçesinde 11 bin hektar tarım arazisini sulayacak olan Koyunbaba Barajı’nda su tutulmaya başlandı.

Koyunbaba Su Tutmaya Başladı
banner145

 Çankırı’nın Şabanözü ilçesinde 11 bin hektar tarım arazisini sulayacak olan Koyunbaba Barajı’nda su tutulmaya başlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Şabanözü’nün uzun yıllardır beklenen rüyasını gerçekleştiriyor. Çankırı’nın sulama suyu maksatlı en büyük barajı olma niteliğini taşıyan Koyunbaba Barajı’nda su tutma işlemi düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

 

Törene Vali Vahdettin Özcan, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman, Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Av. İdris Şahin, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Şabanözü Kaymakamı Cuma Çotu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, DSİ 52. Şube Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İl Müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Özkaldı: “75 milyon liraya mal oldu”

Açılış konuşmasını yapan DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, “Bugün Çankırı için önemli bir gün. Koyunbaba Barajı çok kısa bir sürede tamamlandı. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Toplamda 75 milyon liraya mal oldu barajımız. Bu yörenin 50 yıllık hasreti bu baraj ile sonlandırılacak. Barajımızın 1 milyon 709 bin m³ gövde hacmi var. Aktif olarak 211 miyon m³ suyu depolayacağız. Bu barajımız sayesinde yılda 45 milyon lira gelir artışı sağlanacak” dedi.


Filiz: “Geri kalmışlılığın zincirini kırıyoruz”

Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Milletvekili Hüseyin Filiz, “Çok kısa zamanda Koyunbaba Barajı’nın hayata geçmesi gerçekten bizi sevindiriyor. Baraj demek; zenginlik demek, bereket demek. Çankırı’mızın geri kalmışlılığının zincirini hep beraber kırıyoruz ve bu mutluluğu hep beraber yaşıyoruz” diye konuştu.

Şahin: “Dünün hayalleri gerçek oluyor”

Milletvekili Av. İdris Şahin, “50-60 yılı aşkın süredir Koyunbaba Barajı gerçekleşecek, Hamzalı Barajı gerçekleşecek, Akhasan ve Köpürlü Barajı gerçekleşecek diyerek bizler büyüdük. Dünün hayalleri bugün bir bir gerçek oluyor. Bu gerçekleşen yatırımlarda emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Özcan: “Bu bizim için bir gurur”

Vali Vahdettin Özcan da, 1991 yılında Şanlıurfa’da Atatürk Barajı’nın gövde açılışında bulunduğunu belirterek, “Şu anda Çankırı’nın en yüksek barajının su tutma törenini yapmış bulunuyoruz. Bu barajın temel atma töreninde bulundum. Allah nasip etti bugün de su tutma töreninde bulunuyorum. Bu bizim için bir gurur. Bu gururu yaşattığı için tüm DSİ çalışanlarına, yüklenicimize, işçilerimize Çankırılılar adına şükranlarımı sunuyorum. Son 3 yılda DSİ’nin yaptığı çalışmalarla 18 bin hektar arazi sulayacağız. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman ise, “Bugün burada güzel bir vesileyle sizlerle beraber olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, Koyunbaba Barajı su tutma merasiminin güzelliklere vesile olmasını ve bölgemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bugün barajımızın su toplayacağı bu yerde bulunmak ve bu muhteşem hizmetlerin bir bir hayata geçirilmesi bize geleceği müjdeliyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından baraj kapağı kapatılarak su tutma işlemi gerçekleştirildi. Koyunbaba barajı başta Şabanözü ilçe sınırları içerisinde bulunan 11 bin hektar tarım alanında sulu tarım yapılmasına olanak sağlarken Yakınkent OSB’nin de su ihtiyacı da bu barjdan sağlanacak.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2014, 01:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
ÖMER DİNÇER
ÖMER DİNÇER - 7 yıl Önce

BÖLGEMİZE VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN, AMİN.

SIRADAKİ HABER