banner198

Kurşunlu köprüsü tedbir alınmazsa ölüm köprüsü olacak

Kurşunlu girişinde bulunan tren yolu köprüsünün yeni güzergahına alınmaması kazalara davetiye çıkartıyor.

Kurşunlu köprüsü tedbir alınmazsa ölüm köprüsü olacak
banner145

Kurşunlu girişinde bulunan tren yolu köprüsünün yeni güzergahına alınmaması kazalara davetiye çıkartıyor.

Avrupa ile İstanbul’u, Karadeniz ve Ortadoğu’ya bağlayan tarihi ipek yolunun geçtiği E-80 (D-100) karayolu üzerinde bulunan tren yolu köprüsünün yapım çalışmaları süren yeni köprü hattına alınamaması ve çalışmaların yavaş ilerlemesi sebebiyle peş peşe kazalar yaşanıyor.

Son olarak dün meydana gelen ve İstanbul yönünden Samsun istikametine gitmekte olan Mustafa Dinç yönetimindeki 47 KD 525 plakalı TIR sürücüsünün kontrolünü kaybederek köprü duvarına çarpması dikkatleri aynı bölgeye çekti. Kaza yerinde toplanan vatandaşlar, can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu söylerken, gerekli önlemi almayan yetkililere tepkilerini Çankırı Postası aracılığıyla dile getirdi.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı arefesinde aynı yerde iki aracın kafa kafaya çarpıştığı ve 11 vatandaşın yaralandığını söyleyen vatandaşlar, yeni yapılan köprüde çalışmaların ağır ilerlediğini ve Samsun yönünden gelen araçların yeni köprünün genişliğine aldanarak eski dar köprüye ya da duvara çarpmamak için direksiyonunu kırarak karşı yönden gelen araçla kafa kafaya çarpıştıklarını söyledi. İkaz levhalarının yetersizliğinden yakınan vatandaşlar yeni üst geçitin tamamlanmasının ardından her an büyük bir faciaya yol açacak bu köprünün bir an önce yıkılmasını talep ettiler.

Yeni Köprü’de Sabıkalı

Kurşunlu ilçe girişindeki yeni yapılan tren yolu üst geçiti de havale yüklü kamyonların köprü kolanlarına çarpmasına ve maddi hasar meydana gelmesine sebep olmuştu.

Köprünün uluslararası standartlara uygun yapıldığını söyleyen yüklenici firma ve Karayolları yetkililerinin açıklamalarına rağmen, meydana gelen kazalar sonrası köprü seviyesi yolun yaklaşık bir metre kazılarak yüksekliğinin düşürülmesi sonrası ulaşıma açılabilmişti.   

Tedbir Alınmazsa Katliam Olur!

Çankırı Postası olarak sorumlu yayıncılık anlayışımız gereği buradan yetkililere sesleniyor ve uyarıyoruz!

Eğer gerekli tedbir alınmaz ve köprü inşaat çalışmalarına hız verilmezse köprü altında meydana gelecek büyük çaplı bir kazada sorumluluğunuzun vebalini ağır ödersiniz! Bizden söylemesi…

Burak Cinli /Kurşunlu /ÇP

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER