banner198

Kurşunlu’da Jeotermal su için Sondaj Vuruldu

Kurşunlu Çavundur Kaplıcaları bölgesinde Jeotermal su çıkartmak için Şekerler Grup tarafından ilk sondaj vuruldu.

Kurşunlu’da Jeotermal su için Sondaj Vuruldu
banner145

Türkiye’nin önemli termal turizm merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerleyen Kurşunlu Çavundur Kaplıcaları bölgesinde Jeotermal su çıkartmak için Şekerler Grup tarafından ilk sondaj vuruldu.

Şekerler Grup tarafından yürütülen çalışmaların başlaması nedeni ile bölgede sondaj vurum töreni düzenlendi. Kurşunlu Kaymakamı Vedat Yılmaz, Çavundur Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere, Kuveyt Türk Şube Müdürü, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Tepeçam, bürokratlar ve vatandaşların katıldığı törende, D-100 karayoluna 200 metre uzaklıktaki alanda Kaymakam Yılmaz, butona basarak sondaj çalışması başlattı.

Şekerler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Şeker törende yaptığı konuşmada, “1991 yılında beri Çavundur kaplıcalarından çıkan sudan bir miktarının kullanımını alabilmek için İl Özel İdaresine ait olan termal suyun özelleştirmesi ve kullanımını istedik. Fakat defalarca yaptığımız girişimler sonuç vermeyince bizde Ab-ı Hayat bölgesinde kendi sondajımızı vurmaya karar verdik” dedi.

Bölgede ciddi anlamda sıcaklığı yüksek jeotermal suyun bulunduğunun altını çizen Şeker, yapılan sondaj çalışmalarından umutlu olduklarını belirterek,” Ekonomiye katkı sağlayacak, bölge insanına gelir getirecek ve yaşam seviyesini yükseltecek bir çalışmanın ilk adımını bugün atıyoruz. Sondaj çalışmalarımız olumlu netice verirse Kaplıca turizmi için bölgeye ciddi yatırımlarımız olacak” şeklinde konuştu.  

İlçe ekonomisi açısından önemli bir paya sahip olacak sıcak suya ulaşmak için 620 metre derinlikteki fay kabuğuna ulaşılarak 700 metreye inilecek ve çalışmalar 45 gün boyunca sürecek. Sondaj çalışmaları sonrasında Jeotermal su bulunması durumunda, Şekerler Grup bölgede 5 milyon dolar tutarında turizm yatırımı için kolları sıvayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER