banner198

Kurşunluda ki tren yolu köprüsü kazasız belasız yıkıldı

E-80 karayolunun Kurşunlu ilçe geçişinde bulunan eski tren yolu üst geçidi yıkıldı.

Kurşunluda ki tren yolu köprüsü kazasız belasız yıkıldı
banner145

Uluslararası E-80 karayolunun Kurşunlu ilçe geçişinde bulunan eski tren yolu üst geçidi trafik polislerinin aldığı güvenlik önlemleri sonrasında yıkıldı.

 

Çankırı Postası’nın haberleriyle defalarca gündeme taşıdığı ve kazalara büyük davetiye çıkartılan tren yolu üst geçidi yüklenici firma çalışanları tarafından yapılan çalışma ile yıkıldı.

 

Duble yol çalışmaları nedeniyle genişletilen yolda yıkılması öngörülen ve geçtiğimiz günlerde yanına yapılan yeni köprüye tren raylarının döşenmesinin ardından yıkılması beklenen tren yolu üst geçidi vinç ve kepçe yardımıyla yıkıldı.

 

 

 

Köprünün ayakları üzerinde bulunan çelik platformun oksijen kaynağıyla kesilerek ayaklardan ayrılması sonrasında bir vincin halatına bağlanan platform TIR’ın kasasına yüklendi.

 

Meraklı vatandaşların da izlediği çalışma sırasında E-80 karayolu bir süreliğine araç trafiğine kapatıldı. Vinç yardımıyla TIR’a yüklenen çelik platform daha sonra hurdalığa götürüldü.

 

Yıkım işlemi sırasında bölgede bulunan Çankırı Postası muhabiri Burak Cinli platformun kaldırılma anını dakika dakika görüntüledi.

 

Yürekleri ağızlara getiren kazaların yaşandığı köprü girişinde bu güne kadar mucize eseri ölen kimsenin olmaması yüreklere soğuk bir su serpiştirdi.

 

 

 

Çocukluk hatıralarının yıkılışını üzülerek seyrettiler!

 

Yapımına Dr. Refik Saydam’ın Başbakanlığı döneminde başlanan ve 1935’ten bu güne kadar tren yolu taşımacılığında kullanılan üst geçidin yıkılması çocukluk ve gençlik dönemini Kurşunlu’da geçirmiş bir çok kişinin anısına ev sahipliği yapmış bir mekan olarak bilinmekte.

 

Üzerinde yürüdüğü, oturup araçların geçmesini seyrettiği bu köprünün yıkılmasına üzülen bazı vatandaşlar köprüyle ilgili anılarını anlatarak çocukluk hatıralarının yıkılışını üzülerek seyrettiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER