banner198

KUTLU DOĞUM CUŞKUSU SALONA SIĞMADI

Anadolu İmam Hatip Lisesinin düzenlediği Kutlu Doğum programı yoğun bir katılımla gerçekleşti

KUTLU DOĞUM CUŞKUSU SALONA SIĞMADI
banner145

Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesinin 100. Yıl Kültür Merkezinde düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum programı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Programa Belediye Başkanı İrfan Dinç, Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, İl Müftüsü Arslan Türk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Kemal Karatatar, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire amirleri ve yoğun bir halk kesimi katıldı. 

Program açılışında saygı duruşu yapılıp,  İstiklal Marşı okundu.  Programa Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunlarından Abdülkadir Selci’nin Kur’ân tilavetiyle devam edildi. Açılış ve hoş geldiniz konuşması yapan Okul Müdürü Sadettin Kılınç; gösterilen yoğun ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür ederek Hz. Peygamberin merhamet dünyasının örnek alınması ve bu etkinliklerin İslam dünyası ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Daha sonra Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesini tanıtan kısa bir slayt gösterimi gerçekleştirildi. Gösterimin arkasından İmam Hatip Lisesi Tasavvuf musikisi ekibi tarafından Segah, Uşşak ve Hüseyni makamında eserler icra edildi. Musiki programının akabinde Recep Cihan Yeniköse tarafından okunan Arif Nihat Asya’nın Nât-ı duygusal bir atmosfer içerisinde dinlendi. Nât’ın okunmasından sonra Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunlarından ve halen İstanbul Fatih ilçe müftüsü olarak görev yapmakta olan İsmail İpek tarafından “İslam da Merhamet Eğitimi” konulu konferans verildi. İsmail İpek Peygamberimizin hayatından çeşitli kesitlerle Onun merhamet dünyasından günümüz insanına örnekler sundu. İpek, özellikle günümüzde kadınlara yönelik şiddet konusu tartışılırken, peygamberimizin asırlar öncesinden kadınları incitecek hiçbir davranışının olmadığını, özellikle veda hutbesinde kadınlara yönelik davranışın nasıl olması gerektiğini vurguladığını belirtti. Cahiliyye toplumunun Asrı Saadete dönüşümünün örnek alınması gerektiğini ve bu dönüşümün ilkelerinin bugünün problemlerinin çözüm reçetesi olduğunu vurguladı. Konferansın arkasından Belediye Başkanı tarafından İsmail İpek’e çeşitli hediyeler takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER