banner198

ÖSYM NİN ŞİFRESİ ÇÖZÜLDÜ!

Eğitim Bir-Sen Çankırı Şubesi Başkanı Nuh Yalçın Yüksek Öğrenime Geçiş sınavındaki şifre iddialarıyla ilgili bir basın açıklamasında bulundu.

ÖSYM NİN ŞİFRESİ ÇÖZÜLDÜ!
banner145

Eğitim Bir-Sen Çankırı Şubesi Başkanı Nuh Yalçın YGS'deki şifre iddialarıyla ilgili bir basın açıklamasında bulundu.

 

Nuh Yalçın yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

Yaklaşık 1,7 milyon öğrenci Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı sınavı iptal ettirecek mi sorusunun cevabını bekliyor.

 

27 Mart’ta tüm Türkiye ‘de uygulanan YGS bitti, ama tartışmaları hala devam ediyor. Şifre iddiaları gün geçtikçe artarak devam ediyor. Öğrenciler ve veliler şaşkınlık içersinde gelişmeleri takip ediyor. Oysa şimdi öğrencilerin yapması gereken şey tüm güçleri ile Haziran ayında yapılacak olan LYS Sınavlarına hazırlanmak olmalıdır.

 

Ama maalesef öğrencilerimizi YGS kaosundan kurtarıp LYS’ ye motive etmekte okullarımızda ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu ders çalışmak yerine televizyon başında YGS Şifre haberlerini izlemekle günlerini geçiriyorlar. Olan gençliğe oluyor. Hayatlarının en güzel dönemlerinde zaten yeterince kaygı ve stres yaratan üniversite sınavlarına bir de şaibeler eklenenince bu kaygı ve stres yerini paniğe ve güvensizliğe bırakıyor. Gençlik geleceğe güvenmiyor. Adalet duygusu zayıflıyor.

 

Yetkililerin en kısa zamanda bu konuyu açıklığa kavuşturmalarını ve sürekli basında olur olmaz haberlerle gençliği daha fazla karamsarlığa ve bunalıma sokmamalarını bekliyoruz.

 

Türk Eğitim-Sen olarak bu konunun takipçisi olacağız. Öğrencilerimizin daha fazla kaygı ve stres yaşamalarını istemiyoruz.

 

Son olarak üniversite adaylarına YGS’de ne karar çıkarsa çıksın bu konuyu kapatmalarını ve daha fazla öneme sahip olan LYS’ ye hazırlanmalarını öneriyorum.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER