banner198

Liderlğini Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgülün yaptığı...

Türkiye Değişim Hareketi, Çankırı örgütlenme çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor. Oluşumun Çankırı İl Başkanı Serhat Uysal yazılı bir açıklama yaptı.

Liderlğini Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgülün yaptığı...
banner145

Liderliğini halen Şişli Belediye Başkanı olarak görevini sürdüren Mustafa Sarıgül’ün üstlendiği “Türkiye Değişim Hareketi”nin Çankırı ayağını üstlenen işadamı Serhat Uysal, oluşumun bugünkü ve gelecekle ilgili durumunu ortaya koyan bir basın açıklaması yaptı.


Türkiye Değişim Hareketinin siyasal parti haline gelmesi ile birlikte “Çankırı İl Başkanı” olarak görev yapacak olan Serhat Uysal’ın yazılı basın açıklaması aynen şöyle:


Türkiye Değişim Hareketi Türk siyasetinde yeni arayışların yeni umutların temiz siyasetle buluşmanın sevgi ve hoşgörü ile kucaklaşmanın hareketidir.


Türkiye Değişim Hareketi; Çankırı merkez ve ilçelerinde amacına ulaşmak üzere yola çıkmış ve hızla büyüyerek yoluna devam etmektedir.

Bizi bu yola çıkaran, Türkiye’nin iyi yönetilememesi, halkımızın mutsuz ve umutsuz hale gelmesidir. İktidar, devlet kurumları, yargı, üniversiteler, iş dünyası ve çalışanlar ile kavgalıdır. Toplum hızla kutuplaşmaktadır.


Mevcut siyasi aktörler, kutuplaşmayı daha da artıran bir davranış sergilemektedir. Karşıtlıkları derinleştiren bugünkü siyaset anlayışı ile Türkiye’nin yol alması mümkün değildir.

Dış politikada, Türkiye’nin güvenilirliği ve inandırıcılığı zedelenmiştir. Ekonomik kriz ve işsizlik her kesimin canını yakmaktadır. Halkımız, değişim istediğini ve yeni bir iktidar aradığını net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Ancak halkımızın beklentisini bugünkü muhalefet karşılayamaz noktaya gelmiş, Türkiye gerçeklerini bir tarafa bırakıp oy uğruna, iktidarla mahalle kavgası yapmaya başlamış, halkın açlığını, sefaletini, sıkıntılarını unutmuş, halkın vermiş olduğu muhalefet görevinin heyecanını yitirmiştir.

Türk milleti yeni bir siyaset, yeni bir anlayış, yeni bir enerji arıyor. Oy verecek, iktidarın anahtarını teslim edecek alternatif bir parti arıyor. Halkımızın beklediği değişimi, ancak ve ancak topluma güven veren, ulusal uzlaşmayla halkın geleceğe umutla bakmasını sağlayan, ayrışma yerine bütünleşmeyi getiren, inançlara saygılı, laikliği, üretimi, adaleti, paylaşımı, özgürlükleri ve demokrasiyi öne çıkaran yeni bir siyasi hareket gerçekleştirebilir.

Bu da her gün her an giderek büyüyen Türkiye Değişim Hareketidir.

Hareketimizin temel hedefleri arasında; Mevcut kutuplaşmayı sona erdirmek, halkın ekonomik ve sosyal sorunlarını öne çıkararak çözmek, siyaseti demokratik hale getirmek ve halkla buluşturmakla birlikte,

-Tutarlılığımızdan taviz vermeden, ulusal birlikten yana her kesimi kucaklayarak, iktidara sevgi ile yürümektir.

Bizlerin asla ötekimiz olmayacaktır.

Doğulu da bizim olacak, batılı da bizim olacak, cami de, cemevi de, kilise de, sinagog da bizim olacak.

Hepsinden önemlisi başı açık olan da bizim, başı kapalı olan da bizim olacak.

Bizim hareketimizde dil farkı, din farkı, ırk farkı, kültür farkı, mezhep farkı olmayacak.

Bayrağımıza, toprağımıza, geleneklerimize bağlıyız. İnançlarımıza saygılıyız. İnançlara saygılı, laikliği her zaman savunacağız. İnançlarımızı ve Atatürk’ümüzü asla siyaset malzemesi yapmayacağız. Zaman gelmiştir, vakit tamamdır. Halkımız tarafından sevilen liderimiz, halk önderi Sayın Mustafa Sarıgül ile birlikte yeni yılda, yeni iktidar düşüncesiyle hareketimizin partileşme müjdesini en kısa zaman içinde sizlerle paylaşacağız.

Çankırı’da temiz bir siyaset sayfası açacağız. Gençlerimizin ve kadınlarımızın siyasi aktörler haline gelebileceği, Çankırı’ya sözde değil özde Çankırılıların sahip olacağı bir siyasi platform oluşturacağız. Çankırı siyasetinde ithalat değil ihracat yapacağız. Çankırı siyasetini gençleştirerek, Çankırı’nın önünü açacağız. Çankırı’nın yorgun politikacılara değil, genç, dinamik, ufku geniş paylaşımcı, gerçek milliyetçi siyasetçilere ihtiyacı vardır. İnşallah kalıplaşmış siyasi tabuları yıkarak bunda başarılı olacağız.

Çankırılı ‘ben değil biz’ dediği zaman Çankırı’yı şaha kaldıracaktır.

Bu süreçte, bu oluşumda yer almak isteyen her kesimden hemşerilerimize , her görüşten ve siyasi kimlikten Çankırılılar’a kapılarımızın sonuna kadar açık olduğunu belirtir, yüreği sevgiden, barıştan ve kardeşlikten yana atan, Çankırı’yı ve Çankırılılar’ı seven tüm hemşerilerimizi bu oluşuma destek vermeye, güç birliği yapmaya davet ediyorum.”


Türkiye Değişim Hareketinin Çankırı yapılanmasını üstlenen işadamı Serhat Uysal ’a ulaşmak isteyenler için: gsm. 0542.598 14 58
e-mail: [email protected]


Fotoğraflar: Çankırı Postası (Özel)
(Uyarı: Fotoğrafların izinsiz olarak kullanılması halinde yasal haklarımızın kullanılacağının bilinmesini isteriz.)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER