banner198

Marka Değerimizi Yükseltecek Sanayicilere Seçiyoruz

Çankırı Korgun OSB Müdürü Mehmet Adıgüzel, “ Marka değerimizi yükseltecek sanayicileri seçiyor ve Çankırı ya davet ediyoruz dedi.

Marka Değerimizi Yükseltecek Sanayicilere Seçiyoruz
banner145

Çankırı Korgun OSB Müdürü Mehmet Adıgüzel, “Prestijli, marka değerimizi yükseltecek sanayicileri seçiyor ve Çankırı’ya davet ediyoruz” dedi.

 

Çankırı Postasına çarpıcı açıklamada bulunan OSB Müdürü Mehmet Adıgüzel,MÜSİAD Eski Başkanı Ali Bayramoğlu'nun Makina ve Motor Yağı üretimi için yatırım yeri olarak Çankırı Korgun OSB’yi seçmesinin kendilerini son derece mutlu eden bir tablo olduğunu ifade etti.

 

Bayramoğlu’nun iki ay önce kendi genel müdürüne bölgede fizibilite çalışması yaptırdığını vurgulayan Adıgüzel, “Direk kendi geldi teşvikten ziyade ilimizin önce Karadeniz’e yakın olması ve ulaşım imkanlarını göz önünde bulundurarak yatırımı burada yapmak istediklerini” söyledi.

 

Bayramoğlu’nun sahibi olduğu 10 şirketinden ana şirketini yatırım için getiriyor olmasının önemine değinen Adıgüzel, “Çankırı’da güzel şeyler oluyor. Mutluyuz 24 saat çalışmalarımız devam ediyor. Artık bir çok yatırımcıyı cımbızla seçerek kabul ediyoruz. Prestijli, marka değerimizi yükseltecek sanayicileri seçiyor ve Çankırı’ya davet ediyoruz” dedi.

 

 Yeni düzenleme ile Çankırı’nın 5. teşvik bölgesine alınmasına ilişkin düşüncelerini aktaran Adıgüzel, “Teşvik kararnamesi henüz resmi gazetede yayınlanarak netleşmedi. Çankırı’da hangi yatırımlara teşvik geleceğini bilmiyoruz. Milletvekilimiz Hüseyin Filiz’le görüştüm. İller bazında bu çalışmalar devam ediyor. Çankırı’nın ham madde kaynakları var. KUZKA’nın tespit ettiği yerel dinamikleri var. Coğrafyamıza dayalı yatırım türleri daha başarılı oluyor. Çorum-Kastamonu-Çankırı’nın tesisat ve makinaya yatkın olduğunu Almanlar yaptıkları araştırmalarla 5 yıl önce tespit etmişler. Gençlerimiz tesisat ve makine işlerinde bilgi aktarımını daha kolay kavrıyorlar. Yatırımlarda insan faktörü çok önemli” diye konuştu.

 

-Gençlerimizi zorla tekstilde çalıştıramazsınız.

Korgun OSB’nin %70 doluluk oranına ulaştığını belirten Adıgüzel, “Bizim Anadolu’da çamaşırı ütüyü evde hanım yapar! Bizim gençler tekstilde çalışmayı hanım işi görüyor ve mecbur kalmadıkça tekstilde çalışmıyorlar. Yeni dönemde yatırımcıya yer tahsisi yaparken kendi potansiyelimizde göz önünde bulunduruyoruz. Kendi dinamiklerimizi güçlü zayıf taraflarımızı iyi tespit etmemiz gerekiyor. Eskisi gibi her türlü yatırımcı OSB’mize gelsin çorba olsun istemiyoruz”.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER