banner198

Mevlid Kandili Mesajları

Mevlit Kandili Münasebeti ile yayınlanan Kutlama mesajları.

Mevlid Kandili Mesajları
banner145

Âlemlere rahmet Hz. Muhammed'in (S.A.V) dünyaya teşriflerinin 1441.Yıldönümü ve Mevlit Kandili Münasebeti ile yayınlanan Kutlama mesajları.

Milletvekili Av. İdris Şahin’ in kutlama Mesajı

İnsanların sevgi, merhamet, hoşgörü ve vefa duygularını öne çıkaran Hz. Muhammed (S.A.V) sözleri ile bütün varlıklara karşı sergilediği tutum ve davranışlar;  yaşamakta olduğumuz hayata ve geleceğimize ışık tutmaktadır. Bizlere düşen her sözü ve davranışını içimizde hissederek, bize kazandırdığı değerleri hayatımıza yerleştirerek yaşamaktır.

İnsanlığın karanlıktan aydınlığa çıkışında çok önemli bir yere sahip olan bu mübarek gün vesilesi ile bütün Müslüman kardeşlerimi tebrik eder, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, aziz milletimizin birlik ve beraberliğinin pekişmesini Yüce Allah'tan niyaz eder;

 Daha nice kandillere sağlık ve afiyet içerisinde erişmek dileğiyle aziz hemşehrilerime selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Milletvekili Hüseyin Filiz’in kutlama Mesajı

Peygamber Efendimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli ve en şerefli olayıdır. Peygamberler, ilahi emirleri insanlığa eriştiren, onları yaratılış ve varoluşun sırrını anlamaya, bilgi, inanç ve selamete çağıran rahmet elçilerdir. O, peygamberler halkasını tamamlayan son davetçi, dini açıklayan, öğreten ve bütün ahlaki güzellikleri yaşayarak öğütleyen örnek bir şahsiyettir.

Hayatının her noktası örnek, her anı ise kusursuzdur. Peygamberimiz mutlu ve adaletli bir yaşamın müjdecisi olarak yeryüzüne getirdiği, hak ve adalet gibi değerlere, insanlığın özellikle bu dönemde çok daha fazla muhtaç olduğu bir gerçektir. Bu nedenle Mevlit Kandili O'nun getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır. Her bakımdan sıkıntılar içinde kıvranan insanlığa, verdiği mesajlarla sıkıntılardan çıkış yolunu gösteren Peygamberimiz, maddi ve manevi sıkıntılar içinde çırpınan günümüz insanına da kurtuluş reçetesini en güzel örnekleriyle vermiştir. İnsanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Hz. Muhammed'in kutlu doğumunun yeni bir yıldönümünü daha birilik ve beraberlik içerisinde idrak ediyoruz. O bize; dürüstlüğü, emaneti korumayı, komşuluk ve akrabalık bağlarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, iyi ve yararlı insan olmayı öğütlemiştir.

Yüce Rabbimizin rahmet kapılarını sonuna kadar açtığı bu gecede, Şehrimiz, Ülkemiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için de duada bulunarak, barış ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, huzur dolu bir dünya dilemeliyiz. Bu kutlu günlerin Peygamberimizin daha iyi tanınmasına, O'nun verdiği mesajların daha iyi algılanmasına vesile olmasını diliyor, hemşerilerimizin ve tüm İslam Aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyorum.

Belediye Başkanı İrfan Dinç’in, kutlama mesajı

Bu mübarek gün, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) efendimizin dünyaya teşrif ettiği müstesna günlerden birisidir. Dünyaya geldiği ilk günden bu günümüze kadar ismi ve öğrettikleri İslam âlemine ışık tutmuştur. Kıyamete kadar sönmeyecek bu ışığın rehberliğinde tüm islam âlemi, onun getirdiği öğretilerle mutluluk havuzunda bahtiyar kalacaktır. Cenab- Allah’a sonsuz şükürler olsun ki, bizleri bir Mevlid Kandiline daha ulaştırdı. Bu gecelerde rahmet yağar, bu gecelerde bereket olur, bu gecelerde kalpler yumuşar, merhamet dolar. Bu sonsuz lütufları bağrında barındıran mübarek gecelerden birisi olan Mevlid Kandilinin, tüm islam alemine hayırlar getirmesini niyaz eder, bütün hemşerilerimin kandilini tebrik ederim.

MHP Çankırı İl Başkanlığı kutlama mesajı

3 şubat'ı 4 şubat'a bağlayan gece huşu ile kutlayacağımız mübarek mevlid kandilinin bütün türk ve islam alemine kutlu olmasını temenni ediyor, yüce allah'ın alemlere rahmet olarak gönderdiği sevgili peygamberimizin dünyaya gelişlerinin yıl dönümünde nurunun bütün insanlığa hükmetmesini, insanlığa barış ve huzur getirmesini niyaz ediyoruz. 
 
TÜRKAV Çankırı Şube Başkanı İsa Bölükbaşı’nın kutlama mesajı

Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet Peygamber olarak gönderildiği Efendimiz Muhammed Mustafa (S.A.V)’in dünyaya teşrifleri olan Mevlit Kandili'ni 3 Şubat Cuma gününü 4 Şubat 2012 Cumartesine bağlayan gece idrak edeceğiz.

TÜRKAV Çankırı Şubesi olarak, öncelikle bu mübarek gece ve günlerin, bütün insanlığın muhtaç olduğu milli ve manevi ışığa dönüşmesini, ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa huzur ve bereket getirmesini, Cenabı Allahtan, Türk milletinin arasına sokulmak istenen fitne ve fesada, bu vatanı bölmek, parçalamak isteyenlere fırsat vermemesini niyaz eder, Peygamberimiz(s.a.v.)in Dünyaya teşriflerinin yıldönümünü kutlar, Türk Dünyasına, devletimize, milletimize, ailemize, İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlara vesile olmasını Cenabı Allatan dileriz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER