banner198

Milletvekili İdris Şahin e yeni görev

Çankırı Milletvekili İdris Şahin e darbe ve muhtıraların araştırılması komisyonunda yeni görev

Milletvekili İdris Şahin e yeni görev
banner145

Milletvekili İdris Şahin darbe ve muhtıraların araştırılması komisyonuna seçildi.

Geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu'nda tüm partilerin verdikleri darbe ve muhtıraların araştırılmasına yönelik Meclis Araştırma Komisyonu kurulması ile ilgili önergeler, birleştirilerek görüşüldü. Görüşmelerin ardından yapılan oylamada, darbe ve muhtıraların araştırılmasına yönelik Meclis Araştırma Komisyonu kurulması onaylandı.

Ak Parti de komisyonda görev almak için gurup yönetimine başvuran 70 civarında milletvekilinin ismi, geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ‘a sunuldu.  Komisyonun darbe, muhtıra ve demokrasiye yönelik her türlü müdahaleyi titizlikle inceleyip tarihi bir rapor ortaya koymasını istediği ifade edilen Erdoğan’ın bu çerçevede komisyonda kamuoyu ve medyaya yönelik şova dönük değil ciddi çalışmalar yapacak milletvekillerinin görev yapmasını arzu ettiği, ayrıca komisyon üyelerinin darbe mağduru tüm toplum kesimlerini temsil edebilecek isimlerden oluşmasını ve hukukçulara da ağırlık verilmesini istedi. Bu isimler üzerinde bizzat çalışarak komisyonu netleştirdi.

17 kişilik komisyonun Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Çubukçu oldu

Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun üyeleri şöyle;  27 Mayıs'tan 27 Nisan bildirisine kadar tüm darbe ve müdahaleleri araştıracak olan Komisyona, AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Naci Bostancı, Yaşar Karayel, Selçuk Özdağ, Feyzullah Kıyıklı, Mustafa Şentop, Şirin Ünal, İdris Bal, Cengiz Yavilioğlu olarak belirlendi.

Komisyonun CHP'li üyeleri de, Ahmet Toptaş, Ali Rıza Öztürk, Mehmet Şeker ve Milletvekili Süleyman Çelebi oldu. MHP'den Özcan Yeniçer ve Atilla Kaya üye olarak belirlenirken, BDP'yi de komisyonda Sırrı Süreyya Önder temsil edecek
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER