banner306
banner198

Milli Eğitim Heyeti Slovakyadan Döndü

Milli Eğitim heyeti Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonundan sağlanan hibeyle gerçekletirilen proje ile ilgili çalışmalarını tamamladı.

Milli Eğitim Heyeti Slovakyadan Döndü
banner145

Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğünce, AB Eğitim ve Gençlik Programları Leonardo Partnerships alanında 2011 yılı teklif çağrısı kapsamında hazırlanarak Ulusal Ajansça kabul edilen ‘Improving the Quality of Vocational Education in Cooperation with Labor Market’ isimli projenin ikinci toplantısı Slovakya’da yapıldı.

30 Nisan – 5 Mayıs 2012 tarihleri arasında Slovakya’nın Komarno kentinde gerçekleştirilen toplantıya Slovakya, Bulgaristan, Romanya ve Portekiz’den meslek liselerinden temsilciler katıldı.  Mesleki eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik olarak Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde 2011-2013 yılları arasında uygulanacak olan proje, meslek liselerinin tanıtımını, mesleki eğitim yapılanmalarının karşılaştırılmasını, staj programlarının karşılaştırılması ve kalitesinin artırılmasını hedefliyor.

Projenin ilk toplantısı Kasım 2011’de Çankırı’da gerçekleştirilmiş ve proje ortağı ülkelerden toplam 48 kişi 1 hafta boyunca çalışmalara katılmıştı. Projenin Slovakya ayağında ise bölgede bulunan 3 farklı meslek lisesinde incelemelerde bulunuldu. Slovakya’nın mesleki eğitim yapısı, mesleki eğitim veren okulların yapısı ve Slovakya eğitim sistemi hakkında bilgiler verildi. Projede gelinen son nokta ve bundan sonra yapılacak faaliyetlerle ilgili yapılan görüşmelerin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetler de gerçekleştirildi.

Çankırı Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğünden 10 kişilik bir ekibin Türkiye’yi temsil ettiği programın sertifika törenine Komarno Belediye Başkanı Anton Marek ve Komarno’nun bağlı bulunduğu il olan Nitra Milli Eğitim Müdürü katıldı. Daha önce Türkiye’de bulunduğunu belirten Komarno Belediye Başkanı Anton Marek, Türkleri Slovakya’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu tür çalışmalar vasıtası ile toplumların birbirilerini daha yakından tanıma şansı bulduğunu belirten başkan, Komarno okullarının Çankırı eğitim kurumları ile bundan sonraki yapacakları çalışmaları destekleyeceklerini belirtti. İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ise Slovakya’ya ilk defa geldiklerini ve Komarno’daki eğitim kurumları ile ilk işbirlikleri olduğunu, bundan böyle de farklı konularda çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Sertifika töreninin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek tarafından Belediye Başkanı ve Nitra Milli Eğitim Müdürüne çeşitli hediyeler verildi.

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans) yürütülen Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu’ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilen proje ile ilgili çalışmalarını tamamlayan Milli Eğitim ekibi, projenin diğer toplantıları ise Kasım 2012’de Romanya’da ve sonrasında Portekiz’de gerçekleştirilecek. 

       

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304