banner198

Milli Görüş'ün duayen ismi Sefer Ahmetoğlu vefat etti!

Avrupa Milli Görüş Teşkilatı (İGMG) Kurucularından, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yol arkadaşı Sefer Ahmetoğlu (72) Hakk'a yürüdü.

Milli Görüş'ün duayen ismi Sefer Ahmetoğlu vefat etti!
banner145
Avrupa Milli Görüş Teşkilatı (AMGT) ve İslam Toplumu Milli Görüş'ün (IGMG)  kurucularından, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yol arkadaşı Sefer Ahmetoğlu (72)  Hakk'a yürüdü.


İGMG Teşkilatında uzun yıllar Genel Bakan Yardımcılığı ve İrşad başkanlığı görevlerinde bulunan, yüzlerce öğrenci ve idareci yetiştiren Sefer Ahmetoğlu bu sabaha karşı Almanya'nın Köln kentinde tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Akçavakıf köyü nüfusuna kayıtlı olan Ahmetoğlu, 4 yıldır Alzheimer tedavisi görüyordu.

-Adanmış bir ömür-
Rus-Afgan ve Bosna Hersek savaşlarında etkin rol üstlenerek Müslümanlara yardım ulaştırılması organizasyonlarının tepesinde ki isimlerden olan Ahmetoğlu, hayatını inandığı dava uğruna gece gündüz çalışmakla geçiren büyük bir dava adamıydı. 

Ahmetoğlu, Türkiye'den Avrupa'ya göç eden Türk vatandaşlarının ve Avrupa'da yaşayan bütün Müslümanların şuurlandırılması ve kendi kimliklerini koruyup nesillerini kaybetmemeleri için emek sarf etmişti. Çankırı Postası olarak merhuma Cenab-ı Alalh'tan rahmet, yakınlarına ve Mİlli Görüş camiasına sabr-ı cemil niyaz ederiz.

Hüseyin Arslan hocaefendi Hakk'a yürüdü

 -Cenae Namazı Cuma günü-

Ahmetoğlu, bugün Köln Fatih Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından uçakla Türkiye'ye uğurlanacak. Merhum Ahmetoğlu, 23 Aralık Cuma günü Çankırı Hoca Ahmet Yesevi Caminde Cuma namazı sonrasında kılınacak cenaze namazının ardından  aile kabristanına defnedilecek.


-Karamollaoğlu'da Katılacak-

Milli Görüş camiasını derin bir teessüre sevk eden vefat haberi üzerine Saadet Partisi de bir açıklama yaparak cenazeye genel başkan düzeyinde katılım sağlanacağını duyurdu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun da cenaze namazına bir heyetle katılacağı bildirildi.


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2016, 00:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yakup Özdamar
Yakup Özdamar - 7 yıl Önce

Lübeck in ilk Göz agrisi kahvelerden sokaklardan cemat toplayan Sefer Hocamiza Allahtan Rahmet
Geride kalanlara sabir dilerim.
Allah sefahatin bizleride nail eylesin Lübeck te ve Almanya da herkesin Üzerinde Hakki var.
Allah Rahmet Eylesin
AMIN

SIRADAKİ HABER