banner198

Modern Arıtma Tesisi, Üniversiteli Ekibi Şaşırttı

Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü son sınıf öğrencilerine y Güldürcek Barajı altında bulunan içme suyu arıtma tesisini inceledi.

Modern Arıtma Tesisi, Üniversiteli Ekibi Şaşırttı
banner145

Çankırı Belediyesi Su ve Hizmet Birliği Müdürlüğü, Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü son sınıf öğrencilerine yönelik, Güldürcek Barajı altında bulunan içme suyu arıtma tesisine teknik inceleme gezisi düzenledi.

Güldürcek Barajı, su alma yapısı ve hidroelektrik santralinde incelemelerde bulunduktan sonra içme suyu arıtma tesisine geçen Bölüm Başkanı Sezai Ünler önderliğindeki öğrenciler, belediye Su ve Hizmet Birliği Müdürü Yakup Manici’den teknik bilgi alarak karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

İnceleme yapan öğrencilere, tesisin üniteleri, içme suyunun hangi aşamalardan geçtikten sonra içilebilir su haline geldiği, sadece Çankırı’ya değil, üç ilçe ve sekiz beldeye de su verildiği ve bu işin tek merkezden kontrol edilerek otomasyonunun yapılabildiği anlatıldı.

Tesisi ilk defa gören öğrencilerden oluşan ekip, “Böylesine modern bir tesis görmeyi beklemiyorduk. Bu tesisi yapmak da, buradan Çankırı’ya suyu götürebilmek de herkesin harcı değil” diyerek Belediye Başkanı İrfan Dinç’i tebrik ettiler. Yaptıkları gezi ve gözlemden sonra, suyu gönül rahatlığıyla içebileceklerini de belirterek tesisten ayrıldılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER