banner198

Orman ve Su Kaynaklarımız Konferansı

Orman ve Su Kaynaklarımız Konferansı

Orman ve Su Kaynaklarımız Konferansı
banner145

21-26 Mart Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Orman ve Su Kaynaklarımız” konulu konferans Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Konuşmacı olarak Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ceyhun Göl ve Arş. Gör. Semih Ediş’in katıldığı konferansta Yrd. Doç. Dr. Ceyhun Göl konuşmasına Ormancılık Haftası hakkında bilgi vererek başladı. Ormancılık Haftası’nın Türkiye’de 1975 yılından beri kutlandığını belirten Göl, “Bu haftanın amacı insanlarda orman, toprak ve su hakkında bilinç oluşturmaktır” dedi.

 

Yrd. Doç. Dr. Ceyhun Göl, dünyanın yüzde 30’nun orman varlığı olduğunu bu sayının Türkiye’de ise yüzde 26 olduğunu ancak bu alanların yüzde 50’sinin de verimsiz alanlar olduğunu ifade etti. Türkiye’deki ormanların yüzde 58’ni geniş yapraklı ağaçları, yüzde 42’ni de iğne yapraklı ağaçların oluşturduğunu söyleyen Göl, ormanın yakacak, su üretimi ve erozyonun önlenmesi gibi faydaları olduğunu belirtti. Orman alanlarının yok olmasında ise en önemli unsurun yangınlar olduğunun altını çizen Yrd. Doç. Dr. Ceyhun Göl, aşırı kesim ve bilinçsiz hayvancılığın orman alanlarının yok olmasındaki diğer unsurlar olduğunu söyledi.

 

Dünya üzerindeki içilebilen su miktarının var olan suyun yüzde 1’ni oluşturduğunu ifade eden Göl, “Bugün dünya üzerinde31 ülke su sıkıntısı çekmektedir. Türkiye ise sanıldığı gibi su zengini bir ülke değildir” şeklinde konuştu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER