banner198

Orta halkı bunu hak etmiyor

Saadet Partisi Orta İlçe Başkanı Turgut Canbaz Orta İlçesinde meydana gelen son gelişmelerle ilgili basın açıklaması yaptı

Orta halkı bunu hak etmiyor
banner145

Saadet Partisi Orta İlçe Başkanı Turgut Canbaz, önce sağlık meslek lisesinin, ardından da devlet hastanesinin, askerlik şubesi ve adliyenin kapatılmasına tepki göstererek Orta İlçesinde meydana gelen son gelişmelerle ilgili basın açıklaması yaptı.

SP ORTA İLÇE BAŞKANI TURGUT CANBAZ’IN BASIN AÇIKLAMASI

İlçemizde hak etmediğimiz kötü gelişmeler yaşanmaktadır. Daha önce, sağlık meslek lisemiz, büyük özveriyle sağlık alanında halkımıza katkıda bulunan devlet hastanemiz kapatılmıştır. Son günlerde de Askerlik Şubemizle, Adliyemizin de kapılarına mühür vurulmuştur.

Orta, Çankırının 3. büyük ilçesi olduğu halde, Askerlik Şubesi  Atkaracalara, Adliyesi de Şabanözüne aktarılarak, ilçemizde hayat daha zor hale getirilmiştir. Bizler, ilçemizi kalkındıracak, büyütecek yeni hizmetler, yeni yatırımlar beklerken, elimizdeki imkanların geri alınması karşısında sabrımız taşma noktasına gelmiştir.

Birer birer ihtiyacımız olan kurumlar kapatılmaktadır. Soruyoruz; acaba sıra nerde, hangi kurumda? Şimdi geldiğimiz bu noktada ilçemiz, içi boşaltılmış bir yerleşim yeri haline mi getirilmek istenmektedir?

Gelinen bu noktada, bu sorunu çözüme kavuşturması gereken yetkililerin, adliye binasının kapatılmasının gerekçesi olarak, dosya sayısının az olmasını göstermelerini de kınıyoruz. Orta halkı, vatanına milletine bağlı, kanunlara kaidelere bağlıdır. Durum böyle iken siz bu şirin ilçenin insanlarını cezalandırıyor  musunuz? Yazık değil mi bu insanlara?  Ekonomik ve sosyal  sıkıntıları aşmaya çalışırken, bir de hak arayışı çilesiyle karşı karşıya kalacaklardır.  Özellikle çetin kış şartlarının yaşandığı dönemlerde, bir sabıka kaydı almak bile çileden öte zulüm olacaktır.  Orta halkı bunu hak etmiyor. Onun için, yetkililere sesleniyoruz ve bu yanlışlardan bir an önce dönülmesini, bu girişimin durdurularak adliyemizin ve askerlik şubemizin açık kalmasını talep ediyoruz.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER