banner198

Otobüs firmalarının inanılmaz rekabeti.

Şehirlerarası taşımacılık yapan otobüs firmaları rekabete girince bilet fiyatları adeta sudan ucuz hale geldi.

Otobüs firmalarının inanılmaz rekabeti.
banner145

Çankırı’da şehirlerarası taşımacılık yapan otobüs firmaları rekabete girince bilet fiyatları adeta sudan ucuz hale geldi.

Çankırı’da şehirlerarası taşımacılık yapan otobüs firmaları rekabete girince, otobüsler zararına taşımacılık yapmaya başladı. Vatandaşın her zaman görmeye alışık olduğu bu rekabetin özellikle yaz aylarına rastlaması seyahat eden yolcu sayısının arttığı şu günlerde ekonomik sıkıntı çeken ailelerin yüzünü güldürüyor.

Bilet fiyatlarını servis araçları ve yazıhanelerinin camına astıkları ilanlarla duyuran otobüs firmaları, kendilerini zarara sokan rekabetten vazgeçecek gibi görünmüyor.

Rekabet sonrası Ankara-Çankırı arası ulaşımın bedeli 5 TL'ye kadar düşerken, 25 TL olan Çankırı-İstanbul arası ulaşımın bedeli 10 TL'ye kadar düştü.

Rekabette geri adım atacak gibi görünmeyen şehirlerarası ulaşımı sağlayan Safran, Özlem, Avrupa ve Güven Turizm firmaları krizde rekabete girince otobüsler yakıt fiyatına çalışır duruma geldi.

Rekabetin bir getirisi yok!
Konuyla ilgili bilgi veren bir yetkili, rekabetin firmalar arasında her zaman yaşandığını fakat krizdeki rekabetin firmaları zarara soktuğunu söyledi.

Aslında rekabetin yasal olmadığını, firmaların belirli bir rakamın altına inme gibi bir haklarının bulunmadığını da bir öz eleştiri olarak ifade eden yetkili; “Çankırı sahipsiz bir şehir olduğu için kimse de gelip, ‘siz neden rekabet yapıyorsunuz?’ demiyor. Bu rekabet elbetteki firmaların kârına değil. Şu anda otobüsler kâr etmeden gidip geliyor” dedi.

“Biz Çankırılıyız, ne zamana kadar bu rekabet gidecek, bu zarar ne zaman bitecek bilemiyoruz” diyen otobüs şoförleri, kriz ortamında rekabetin firmalar için büyük zarar olduğunu söyledi.

Vatandaşlar durumdan memnun!
Otobüs firmalarının kendi aralarında yaşadıkları bu rekabetten özellikle Çankırı-İstanbul arasında seyahat eden yolcular oldukça memnun. Çankırı’dan İstanbul'a 10 TL’ye yolcu taşıyan firmalar karşısında konuştuğumuz yolcular “Bu fiyatlara İstanbul'a gitmek güzel bir durum! Fiyatlardaki indirim ne kadar sürecek bilmiyoruz ama 10 liraya özellikle hafta sonları İstanbul'a gidip denize karşı balık ekmek yiyip gelmek için hiçbir neden yok!” dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER