banner198

Öykü yarışması başlıyor

Çankırılılar Grubunun düzenlediği konusu Çankırı Olan Öykü yarışması internet üzerinden başlıyor

Öykü yarışması başlıyor
banner145

İstanbul merkezli olarak internet üzerinden oluşturulan Çankırılılar Grubu, konusu Çankırı olan hikaye ve öykü yarışması düzenliyor.

 

ÇANDEF Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Dereli’nin yönetiminde oluşturulan ve yaklaşık 10 bin aktif üyesi bulunan Çankırılılar Grubu’nca düzenlenen hikaye ve öykü yarışması ile Çankırılıları okumaya ve yazmaya özendirmek ve Çankırı’nın güzelliklerini hikayeleştirilmiş metinlerle yine Çankırılılarla paylaşmak hedefleniyor.

 

1 Şubat – 31 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan yarışmaya 15 yaş üzeri Çankırı nüfusuna kayıtlı ve Çankırılılar Grubuna üye herkes katılabilecek. Katılımcılar 5000 kelimeyi geçmeyecek şekilde Çankırı’da, ilçe ya da köylerde yaşadıkları ve gözlemledikleri olay ya da konuları hikaye ve öyküleştirerek yarışmaya katılabilecekler.

 

(https://www.facebook.com/#!/groups/143109229091339/)  adresinden hikaye ve öyküleri okuyacak olan Çankırılılar Grubu üyeleri, beğendikleri 10 eseri tıklayarak oy verecekler. Dereceye giren 10 eser, daha sonra özel jüri tarafından değerlendirilerek ilk üç dereceye giren eserler belirlenecek.

 

Birinci olan esere 2 bin, ikinci esere bin, üçüncüye de 500 TL para ödülünün yanı sıra ilk ona giren eser sahiplerine de tuz lambası, yayık, Çankırıspor forması gibi çeşitli ödüller verilecek. 01 Şubat’ ta  başlayacak olan Hikaye ve Öykü yarışması 31 . Mart’ ta sona erecek.

 

HİKAYE / ÖYKÜ YARIŞMASI

Bu yıl (( ÇANKIRILILAR )) grubunda ilki düzenlenecek Hikaye / Öykü Yarışmasının temel amacı ;   

Okumaya yönlendirmek, yazmaya özendirmek ve  güzel Çankırı'mızın güzelliklerini göz önüne sererek dikkatleri tüm kamuoyuna çekmek...  

1- ) Köyünüzde düzenlenmiş olan festival hikayesi anlatılabilir..., Köyünüzde baş ağa seçilen şahsın ilginç bir mücadelesi olabilir veya yarenlerden birinin ilginç öyküsü olabilir, eskiden köyünüzde yaşamış bir büyüğünüzün dilden dile dolaşan kahramanlığı kaleme alınabilir, yörenize tayin olan bir imam,bir öğretmen veya bir hemşerinizin yaptığı eser ve yardımlar anlatılabilir...

2- ) Köyünüzden çıkan bir büyüğünüzün  doğduğunuz topraklardan / doyduğunuz topraklarda  verdiği mücadele ve yapmış olduğu iyilikler kaleme alınabilir.

3- İlginç bir çalışma hayatınız ya da memleketiniz ile ilgili paylaşmak istediğiniz anılarınız veya tamamen hayal gücünüzden kaynaklanan olaylar da olabilir.. V.s....

Örnekleri ile başlayan Türü ne olursa olsun makale, araştırma, öyküler bekliyoruz....! Hemşerilerimizden.... Konu da üslup da sizin anlatımınızın zenginliğine bırakılacak..

JÜRİ Sizsiniz!

ÇANKIRILILAR Grubuna üye olan hemşerilerimizin serbest olacağı bu yarışmada  dereceye girecek olan hikaye ve öykülerin belirlenmesinde de herkesi jüri olarak tayin ettik. Değerlendirme ölçütü olarak Hikaye / Öykü (https://www.facebook.com/#!/groups/143109229091339/ ) ÇANKIRILILAR Grubunda ilk ona girecek ( Dereceye ) tıklanma ve beğeni sayısı ile belirlenektir.

HİKAYE / ÖYKÜ YARIŞMASI ÖDÜLÜ….  

Birinciye 2.000.-

İkinciye  1. 000.-

Üçüncüye   500.- TL. para ödülü verilecek.

 Ayrıca Dereceye giren On kişiye de  ;  

1- ) Tuz Lambası   ( TRANSBOSPHOR MARITIME TRANSPORT INDUSTRY & TRADE LTD.)

2-  ) Yayık fıçısı   ( Çankırı Belediye Bşk.Sn.İrfan DİNÇ İmzalı isme yazılı )

3- ) Çankırı Spor Forması  ( Çankırı Spor Başkanı Sn.Sevda ŞİRECİ İmzalı isme yazılı. )  ile mükâfatlandırılacak.   

HİKAYE / ÖYKÜ YARIŞMA ŞARTLARI ….

1- Yarışmaya ÇANKIRI’lı  olanlar katılabilir. (Nüfus kaydı ÇANKIRI  ve ÇANKIRILILAR Grubuna üye olan  15 yaş ve üzeri herkes katılabilir... ) 
2- Her yarışmacı yalnız bir eserle katılabilir. ( Hikaye / Öykülerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış ve yayınlanmamış olması gerekir.)

3- Hikaye / Öyküler beşbin kelimeyi geçmemelidir. ( eserlerin içeriğinden yazarlar sorumludur. )

  1. Eserler Siyasi kuruluşları ilgilendiren içerik taşımamalı, toplumsal ayrımcılık içerikli olmamalıdır. ( Bu tür yazılar hemen silinecektir. )
  2.  İlk ona giren eserlerin dergi, gazete, kitap olarak basım ve dağıtımı, internet, radyo, televizyon ortamında yayın hakkı (( ÇANKIRILILAR ))  Grubuna aittir. (Yayımlanan Hikâye / Öykülere ayrıca telif ücreti ödenmez. Yarışmaya katılanlar bu şartları kabul etmiş sayılırlar. Bu hikayeleri Çankırılılar Grubu yönetimi istediği sitede yayımlayabileceği gibi, basılı olarak ta yayınlayabilir. Bu yayınlardan elde edilecek maddi gelir olursa hikaye yazarına % 25 i ödenir.
  3. Şartları ihlalden doğacak sorumluluk yarışmacıya aittir.
  4. Hikâye / Öykü yarışması neticeleri, 15 .Nisan.2012  tarihinde (https://www.facebook.com/#!/groups/143109229091339/ ) ÇANKIRILILAR Grubu  FACEBOOK  adresinden ilan edilecektir.  
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER