banner198

Özel Çocuklara Özel Karne Hediyesi

Engelliler Koordinasyon Merkezince düzenlenen karne şenliğine katılan özel çocuklar, gönüllerince eğlendi.

Özel Çocuklara Özel Karne Hediyesi
banner145

Çankırı Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezince düzenlenen karne şenliğine katılan özel çocuklar, gönüllerince eğlendi.

 

Belediye bünyesinde 2011’den beri faaliyet göstererek engellileri sosyal hayatın içine çekmeye çalışan Engelliler Koordinasyon Merkezi, karne tatiline giren özel çocuklar için karne şenliği düzenleyerek onlara ilk hediyelerini verdi.

 

Kırkevler Hanımlar Lokalinde gerçekleştirilen karne şenliğine çocukların aileleri ve öğretmenlerinin yanı sıra, Başkan Yardımcısı Mithat Kılıç, Özel Kalem Müdürü Hüseyin Boz, Engelli vatandaşlardan sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bedriye Karakoç ile Vali Ayhan Çevik Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Resul Ayhan da katıldı.

 

 

Çocuklar için hazırlanan pastanın ikramı ile başlayan şenlik; palyaço gösterisi, yüz boyamalar ve müzik eşliğinde gün boyu devam etti. Bol bol eğlenen çocuklar ve aileleri, yaren ekibinin gösterisi ile daha da keyiflendi.  

 

Özel çocuklar, kendi hünerlerini sergilemeyi de ihmal etmediler. Cihan Mert Kozan, İstiklal Marşı’nın on kıtasını da ezbere okuyarak büyük alkış aldı. Diğer çocuklar da ezberledikleri şiirleri okuyarak şenliğe renk kattılar.

 

 

Şenlik sonunda; Çankırı Belediyesi ve Habitat Bilişim Akademisi işbirliği ile gerçekleştirilen “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” kampanyası çerçevesinde verilen “Temel Bilgisayar” kursuna katılarak başarı ile tamamlayan beş özel çocuğun sertifikaları protokol tarafından verildi.  

 

Şenliğe katılan çocuklar adına aileleri ve öğretmenleri, sağladığı imkânlardan ve verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı İrfan Dinç’e teşekkür ettiler.

 

Rehberlik Araştırma Merkezi, Şefkat Özel Eğitim, Uğur Böceği Rehabilitasyon, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Engelli Dayanışma Kulübü Müdürleri ile Toplum Destek Polisleri de karne şenliği programına katılarak engelli çocuklara “Yanınızdayız” mesajı verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER