04 Ağustos 2013 Pazar Fatih Camii Etrafı-Yeniköy

05 Ağustos 2013 Pazartesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi
 

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, basın mensuplarına 2013 Ramazan programını açıkladı. Geçen yıl aldıkları olumlu ve olumsuz tüm eleştirileri ekibi ile değerlendiren Başkan Dinç, bu yıl Ramazan ayı için daha doğru adımlar attıklarını, eksikliklerini tamamladıklarını belirtti.

 

Ramazan ayı boyunca 38 farklı mekânda iftar sofraları kuracağını belirten Dinç, 74.500 Çankırılının bu sofralarda bulaşacağını söyledi. Dinç, Ramazan programı ile ilgili kapsamlı bilgi vererek; Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri Buğday Pazarı Medresesi’nde Tasavvuf Musikisi icra edileceğini, her akşam saat 21.00’den sonra Karatekin Parkı’nda geleneksel Ramazan etkinliklerinin gerçekleştirileceğini, Ramazan ayına girmeden camilerin halılarının yıkandığını, kendi ihtiyaçlarını göremeyen engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için evde temizlik hizmeti ile berber hizmeti verildiğini ifade etti.

 

 

Geçen yıl Ramazan ayında yaklaşık 50 bin Çankırılı ile mahalle iftarı yaptıklarını dile getiren Dinç, herkese açık yapılan iftarlarla ilgili bazı eleştirilere de cevap verdi. “Zengin ile fakiri, yaşlı ile genci, aynı sofrada bir araya getirerek aradaki uçurumları kaldırıyoruz. Manevi bir atmosferde bir araya getirdiğimiz vatandaşlarımızla “mahalleli olma” kültürünü yeniden ayağa kaldırıyoruz. Vatandaşlarımıza bir arada olabilme fırsatı veriyoruz.” diye konuştu.

 

Ramazan ayında yapılan yardımlara da değinen Başkan Dinç, insanların sadece Ramazan ayında ihtiyaç sahibi olmadığını, bu yüzden ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımları 12 ay boyunca yaptıklarını da söyledi.

 

Başkan Dinç, toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını da cevaplandırarak Ramazan’ı en güzel ve en iyi şekilde yaşayan illerin başında geldiklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi