banner198

RTÜK Başkanı Dursun öğrencileri iletişim dersi verdi

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun “Görsel ve İşitsel Medya Politikaları” konulu Konferans verdi

RTÜK Başkanı Dursun öğrencileri iletişim dersi verdi
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Düşünce Topluluğu tarafından organize edilen ve konuşmacı olarak RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun’un katıldığı “Görsel ve İşitsel Medya Politikaları” Konferansı 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Konferans öncesi RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ı ziyaret etti. Ziyarette Rektör Savaş, Dursun’a üniversitenin durumu, sürdürülen projeler ve Uluyazı Kampüsü hakkında bilgi verdi.

 

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ve Çankırı şehri kurum yöneticileri, öğretim üyeleri ile öğrencilerin katıldığı konferans saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konferansın açılış konuşmasını Düşünce Topluluğu Başkanı Ahmet Mürsel yaptı. Mürsel topluluk hakkında kısa bilgi vererek Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve İdris Şahin’in tebrik telgraflarını okudu.

 

Ahmet Mürsel’den sonra kürsüye gelen Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, “genç bir üniversite olmamıza karşın otuza yakın öğrenci topluluğumuz var ve bunların hepside aktif bir şekilde çalışıyor. Buradan tüm öğrencilerimi kutluyor ve hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmasına görsel ve işitsel medya kavramının ne olduğunu tanımlayarak başlayan RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, “Görsel ve İşitsel medya temelinde ses ve görüntünün bir yerden başka bir yere iletilmesidir” şeklinde konuştu. Görsel ve işitsel yayıncılığın gelişmesinde 19. yüzyılda icat edilen elektrik, telgraf ve telefonun önemli atılımlar olduğunu ifade eden Dursun, görsel ve işitsel medyanın Türkiye’deki gelişimi hakkında bilgi verdi.

 

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun görsel ve işitsel medyanın Türkiye’deki gelişiminin üç aşamada gerçekleştiğini, birinci dönemin 1926–1936 yılları arasındaki sözleşmeli dönem, ikinci dönemin 1936–1994 yılları arasındaki Devlet tekeli dönemi ve üçüncü dönemin ise 1994 yılından bugüne kadar geçen süreyi kapsayan serbest dönem olduğunu söyledi. Türkiye’de ilk radyo yayının 6 Mayıs 1927 tarihinde İstanbul’da başladığını belirten Dursun, “Burada dikkat çekici olan radyo yayınlarının özel bir kurum olan Türk Telsiz Telefon Anonim Şirketi tarafından gerçekleştirilmesidir” şeklinde konuştu. Dünyada televizyon yayıncılığının 1929 yılında BBC tarafından yapıldığını ifade eden RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Türkiye’de ise televizyon yayınlarının 1952 yılında başladığını söyledi. RTÜK’ün 1994 yılında kurulduğunu belirten Prof. Dr. Davut Dursun RTÜK’ün kuruluş aşamalarını ve görev alanları hakkında bilgi vererek “RTÜK bugün denetim ağırlıklı bir kurum olarak öne çıkmaktadır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER