banner198

Şabanözü İlçesinde Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri

Şabanözü Gürpınar Belediyesinin ortak organizasyonu ile okul öncesi öğrencilerinin hazırladığı gösteriler büyüklerin beğenisine sunuldu.

Şabanözü İlçesinde Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri
banner145

Şabanözü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Şabanözü Belediyesi ve Gürpınar Belediyesinin ortak organizasyonu ile okul öncesi öğrencilerinin hazırladığı gösteriler büyüklerin beğenisine sunuldu.

Okulöncesi eğitim ile ilköğretim öğrencilerinin öğretmenleri nezaretinde hazırladıkları gösterilerin sunulduğu programda açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Refik Olgun çocukların coşkularını, mutluluklarını ve özellikle okul öncesi eğitim gören miniklerin emeklerini ve gösterilerini izlemek için bir araya geldiklerini söyledi.

2010–2011 eğitim öğretim yılında Şabanözü’nde 6 ilköğretim okulu, 1 genel lise, 1 teknik ve endüstri meslek lisesi, 1 halk eğitim merkezi ve 1 öğretmen evi olmak üzere toplam 10 kurumla hizmet verdiklerini belirten Olgun, 93 personelle 1341 öğrenciye eğitim verdiklerini ifade etti.

    photo

    İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık ise yaptığı konuşmada, toplumlar için eğitim son derece önemli olduğuna vurgu yaparak, gelişmiş ülkelerde milli gelirlerin büyük kısmının eğitime ayrıldığını aktardı.

    Gelişmişlik ölçüsünün yetişmiş eleman olduğunu ifade eden Akbıyık, “Bizim kültürümüzde öğrenmenin çok farklı yeri olmasına rağmen çok okuyan bir ülke değiliz. Kuran’ı Kerim’in ilk emrinin ‘oku’ olması da bu anlamda çok manidardır” dedi.

    Hz. Ali’nin ‘Çocuklarınızı yaşadığınız çağa göre değil, yaşayacakları çağa göre eğitin’ nasihatini tekrarlayan İl Milli Eğitim Müdürü Akbıyık, temel eğitimin ailede başladığını, ancak ailede yeterince eğitim verilemediğini ifade etti.

    2 yıl önce Çankırı’da başlatılan okul öncesi eğitim zorunluluğunun başarılı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Akbıyık, velilere de çocuklarını okul öncesi eğitim kurumlarına göndermeleri uyarısında bulundu.

      photo

      Akbıyık’ın ardından Vali Şemsettin Uzun’da bir konuşma yaparak 5–6 yaşındaki çocukları okula gönderme zorunluluğunun olduğunu kaydetti. Uzun, “4 yaşındaki çocukları da okula alabiliyoruz. Özellikle anneler, çocuklarınızı mutlaka okul öncesi eğitim kurumlarına gönderin” dedi.

      Konuşmaların ardından Gürpınar İlköğretim Okulu Okul Öncesi gösterisi, Şehit Murat Somuncu İlköğretim Okulu Okul Öncesi gösterisi, Gümerdiğin İlköğretim Okulu Okul Öncesi gösterisi, palyaço gösterisi, kukla, gösterisi ve illüzyon gösterileri yapıldı.

      Gösterilerin ardından Okulöncesi öğrencilerinin hazırladıkları resim ve el işi sergisinin açılışı yapıldı.

        photo
          photo
          YORUM EKLE
          SIRADAKİ HABER