banner198

Sanatın Anadolu Aydınlanması sergisi açıldı

Sanatın Anadolu Aydınlanması adlı sergi Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde törenle açıldı.

Sanatın Anadolu Aydınlanması sergisi açıldı
banner145

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin ortaklaşa düzenledikleri “Sanatın Anadolu Aydınlanması” adlı sergi Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde törenle açıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Suna Çevik, “Sergi, teknolojinin grafik sanata yansıtılması açısından önemli. Bununla birlikte bütünüyle grafik sanatından oluşan bir sergiye ilk kez ev sahipliği yapmaktan dolayı da büyük memnunluk duyuyorum” dedi. Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ise konuşmasında Anadolu’nun medeniyet zengini tarihiyle sanatçılar için büyük bir ışık olduğunu söyleyerek “Herkesin bu sergiyi görmeye çağırıyorum” şeklinde konuştu.

 

Tuluyhan Uğurlu’nun Anadolu duyarlılığını anlattığı müzikleri eşliğinde sanatseverlerin beğenisine sunulan sergi 28 Aralık 2010 tarihine kadar sanatseverlere ve halka açık olacaktır.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER