banner198

ŞEHİTLERİ ANMA GECESİ

Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği tarafından ortaklaşa olarak Şehitleri Anma gecesi düzenledi.

ŞEHİTLERİ ANMA GECESİ
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği tarafından ortaklaşa olarak Şehitleri Anma gecesi düzenledi.

 

Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen geceye, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke, Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği Başkanı Murat Yıldırım, Gaziler, şehit aileleri, öğretim üyeleri, Çankırılılar ve öğrenciler katıldı.

 

Şehitleri Anma Gecesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Gecede bir konuşma yapan Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği Başkanı Murat Yıldırım, “Şehitlerimizi unutmadığımızı, unutmayacağımızı göstermek için toplandık” dedi. Şehitliğin Allah’ın o insanlara ve ailelerine bir lütfü ve müjdesi olduğunu kaydeden Yıldırım, şehit ailelerinin evlatları ile gurur duyduklarını ifade etti. Şehit analarının Allah’ın taktığı bir taçla, madalyayla onurlandırıldıklarını söyledi. Murat Yıldırım, 1978’de ağabeyini Şanlıurfa’da şehit verdiklerini bu nedenle şehit ailelerinin evlerinde günlerin ve bayramların nasıl buruk geçtiğini bildiğini ifade etti. Şehitliğin herkese nasip olmadığını belirten Murat Yıldırım, “şehit annelerinin ve babalarının ellerinden öperim” dedi.

 

Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke de, aziz şehitleri şükran ve minnetle andı. Şehit ailelerine ve gazilere hak ettikleri ilgi ve alakanın gösterilmesini istediklerini söyledi. Şehit yakınları ve gazilerin acınacak insanlar olmadığını belirten Yüksel Teke, şehitlerin vatan uğrunda canını veren insanlar olduğunu hatırlattı. “Türk ulusunun şehitlerinin fedakarlığını unutmayacaktır” dedi. Yüksel Teke, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize ve hayatını kaybeden gazilerimize rahmet diledi.

 

Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği üyesi Mustafa Şimşek, “Oğul” isimli bir şiir okudu. Gecede,  Kadir Çayır yönetiminde Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık ve Spor Daire Başkanlığı Türk Halk Müziği Topluluğu bir konser verdi. Ayrıca, Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencileri şiirler okudular. Gecenin sonunda Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencileri Şehitler ile ilgili bir piyes sahnelediler.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER