banner306
banner198

Sevda Karaali, Fahri Aytaç gerginliği

Kulüp Başkanı Sevda Karaali ve Milli Takım Kent Antrenörü Fahri Aytaç arasında bir yaşanan gerginlik yaşandı.

Sevda Karaali, Fahri Aytaç gerginliği
banner145

Çankırı Belediyespor ile Bozöyük Spor karşılaşması öncesinde  protokol trübününde Kulüp Başkanı Sevda Karaali ve Milli Takım Kent Antrenörü Fahri Aytaç arasında yaşanan gerginlik gündeme damgasını vurdu.

Yaşanan bu olayın taraflarından olan Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Kent Antrenörü Fahri Aytaç konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. 

 

Fahri Aytaç'ın yaptığı açıklama şu şekilde; 

 

"Öncelikle yaşanan bu tatsız olaydan dolayı üzgün olduğumu ve ve bu yersiz tartışma için Çankırı Belediye Spor Kulübü Başkanı Sevda Karaali' yi kınayarak sözlerime başlamak istiyorum.

 

 Ailece görüştüğüm, çok değerli abim,  Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Milli Takımlar Teknik Sorumlusu aynı zamanda Adana TÜFAD  Başakanı  Ali Hoşfikirer hocamın kardeşi olan;  gene seneler öncesinden tanıştığım, fikir alışverişinde bulunduğumuz çok değerli abim, meslektaşım, Adana Demir Sporda görev yapan Cengiz Hoşfikirer Hocam, Bozöyük Sporun Ekstra Play-Off  müsabakalarında muhtemel rakiplerinden olabileceği düşüncesi ile maç analizi için ilimize gelmiştir. Gelmeden önce hem Ali hocam hem de Cengiz hocam beni aramışlardır. Müsabakadan önce hocamla buluştuk ve gerekli misafirperverliğimizi yaparak müsabakayı izlemek üzere  stada gelerek yerimize oturduk. Bir süre sonra maç henüz başlamadan Sevda Hanım ve Erdoğan Bey yanımıza geldiler. Sevda hanım ‘’hoş geldiniz hocam’’  diyerek kendisini tanıttı. Cengiz Hocanın kendi misafirleri olduğunu ve benim  kulüple hiç bir bağım olmadığını ve  bana dönerek kulübü  mahkemeye verdiğimi söyleyerek bu nedenle  birkaç koltuk yanda bulunan yeri göstererek Cengiz Hocanın orada oturmasını  istedi.  Cengiz hocanın ‘’Fahri hoca benim dostum daha önceden ailece tanışıyoruz’’  demesine rağmen aynı sözlerinde ısrar etti.Bunun üzerine ben de yaptığının  çok  ayıp olduğunu, ilimizdeki bir misafire bu şekilde davranılmayacağını anlatmaya çalıştım. 

 

Devreye Erdoğan Karaali girdi. Kardeşini göndererek benim yanıma oturdu. Tehditvari bir şekilde gerginlik çıkartmamamı ve sesimi yükseltmememi söyleyerek beni meslektaşımın yanında küçük düşürmeye çalıştı. Bütün bunlar olurken ben üslubumu bozmadan, bir spor adamına yakışır şekilde yaptıklarının ilimiz adına çok yanlış olduğunu söylemeye devam ettim. Bu esnada arkadan kendini bilmez bir kişi yanıma gelerek  Sevda Hanımın başkan olduğunu ve  güvenlik çağırıp beni stadtan attırabileceğini söylemesi gerginliği artırdı. Bu olaylar yaşanırken Cengiz hocam ortamı sakinleştirmeye çalıştı.

 

Olaylar bu şekilde sürüp giderken Gençlik Spor İl Müdürümüz, çok değer verdiğim Gürhan Yıldız olaya müdahale etti ve benden  Şenol Hocanın yanına geçmemi rica etti. Gene üslubumu bozmadan kalktım, yerimi değiştirdim ve kimseden çekindiğim için değil sadece bu yersiz tartışmanın daha da büyümesini istemedim. Devre arasında görüştüğüm Cengiz Hocam olaylar karşısında çok üzüldüğünü, yapılanların  şık olmadığını söyledi. İşim gereği  stadtan ayrılmam gerektiğini söyledim. Kendisini  bir sporcumla,  kendi arabamla maç sonunda terminale bıraktırdım.

 

Protokol kısmından maç izlemem konusunda Kulüp Başkanı Sevda Karaali herhangi bir karar alamayacağını, Profesyonel antrenör olmam ve aynı zamanda Milli Takım Kent Antrenörü olmam orada müsabaka izlemem için yeterli olduğunu düşünmekteyim. Tabii ki bu olayların arkasında sonuna kadar alın terim olan alacaklarım için kanuni yollara başvurmam, sonucunda bu alacakları tahsil etmem vardır.

 

Öncelikle Çankırımızda misafir olarak bulunan Cengiz hocamdan, onun nezdinde Ali Hoşfikirer hocamdan ve Adana Demir Spor camiasından şahsım adına özür diliyorum. Bu olayları gerçekleştiren Sevda Karaali ve Erdoğan Karaali'yi kınıyorum. Bu olayın altında yatan ve 2 yıllık hizmetim karşılığı alacaklarım için tüm iyi niyetli görüşmelerde  ve fedakarlıklarda bulunmama rağmen  bana alacaklarıma karşın hukuki işlemlere başlayabileceğimi, karşılığında hiçbir şey alamayacağımı söyleyen yönetim karşısında  tüm alacaklarımı tahsil ettim. Maalesef bu  Sevda hanım ve ekibini rahatsız etmiş olmalı ki   kulüp için yapması gereken bir sürü güzel iş varken küçülerek  böyle gereksiz bir tartışma yaratarak ilimizi zan altında bırakmışlardır. Bu durumu esefle karşılıyorum.

 

Sayın Karaali Sahada alt yapıdan yetiştirdiğimiz  yedi  tane pırıl pırıl oyuncu olduğunu unutmaktadır. Ben ve arkadaşlarım çocuklarımızın, bu gün sahada oynayacak konuma gelmelerindeki süreçte yaşadığımız zorlukları ve sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Kişisel alacaklarım için yasal yollara başvurmuş olmam bu çabayı hiç eksiltmedi.

 

 Sonuç olarak benim Çankırı Belediye Sporda görev yapmadığımı tüm Çankırılılar gibi Cengiz hocam da bilmektedir. Kulüple maddi ve hukuki bağımın kopmuş olması, Cengiz Hocamla ve değer verdiğim diğer güzel insanlarla bağımın  kopmasına engel değildir. Sevda hanım ve ekibinin Çankırı Belediye Spor Kulübünde görev yaptığı sürece o camiada bulunmam söz konusu dahi olmayacaktır. Beni yakından tanıyanların bildiği üzere hedeflerim büyüktür. Sadece ben ve benim gibi olan antrenör arkadaşlarımdan bir şekilde verim alınması gerekirken yaşanılanlar beni son derece üzmüştür. Bu olayların Adana'da,  ilimiz aleyhine anılmamasını ümit ediyorum. Herkesin yaptığı ile sorumlu olduğunu tekrar ediyor, takdiri tüm sporsever halkımıza ve Çankırı  kamuoyuna sunuyorum.’’

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304