banner198

SP İl Başkanı Ömer UZUN’dan Basın Açıklaması

SP Çankırı İl Başkanı Ömer UZUN yaptığı basın açıklaması ile Hafız Öğrencilere Taç Giydirme Programıyla ilgili görüşlerini dile getirdi

SP İl Başkanı Ömer UZUN’dan Basın Açıklaması
banner145

SP Çankırı İl Başkanı Ömer UZUN, basın açıklamasıyla geçtiğimiz günlerde Çankırı Merkez Ahmet Yesevî Camiinde gerçkleştirilen Hafız Öğrencilere Taç Giydirme Programıyla ilgili görüşlerini dile getirdi:

Ömer UZUN’un Basın Açıklaması

İl Müftülüğümüzün il genelinde din eğitimi sahasında yaptıkları çalışmalarını takdirle karşılamaktayız. Özellikle Kur’an Kurslarımızda hafızlarımızın yetişmesi bizleri çok sevindirmektedir.

Ancak bu programla ilgili iki hususa dikkat çekmek istiyoruz. Program esnasında cami adabına uygun olarak hareket edilmesi ve toplumun dini hassasiyetleri açısından camide alkış tutulmamasının ve bayanlara yönelik olarak tertip edilen bir programda erkeklerin bulunmamasının daha doğru olduğu kanaatindeyiz.  

Toplumun hassasiyetleri doğrultusunda bu yıl Konya’da düzenlenen Şeb-i Aruz törenlerinde alkışın yapılmaması, onun yerine tekbir ve salâvat getirilmesi takdire şayan bir gelişme olmuştur.

Genç hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen Kur’an Kursu Hocalarımızı hizmetlerinden dolayı tebrik eder, tüm hanım hocalarımıza ve kursiyerlerimize Cenab-ı Allah’tan muvaffakiyetler  ve iki cihanda mutluluklar dilerim.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER