banner198

Sünnet şöleni coşkulu törenlerle gerçekleşti

Çankırı Belediyesince düzenlenen toplu sünnet şöleni coşkulu törenlerle gerçekleşti.

Sünnet şöleni coşkulu törenlerle gerçekleşti
banner145

136 çocuğun sıkıntısız geçen sünnet kesimleri ile başlayan toplu sünnet programı sünnet çocuklarına Belediye tarafından alınan sünnet kıyafetlerinin dağıtımı ile devam etti.

 

Daha önceki yıllarda düzenlenen sünnet programlarında Çankırı Kalesi’nde gerçekleşen Mevlid-i Şerif ve yemek ikramları kaledeki rekreasyon çalışmaları nedeniyle dün Seydi Köyü’nde medfun bulunan evliyaullahtan Hacı Murad-ı Veli Hazretlerinin türbesi önündeki alanda gerçekleşti.

 

Çankırı Belediyesi önünde toplanarak belediyeye ait otobüslerle Seydi Köyü’ne giden sünnet çocukları ve aileleri burada okunan Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim’i huşu içerisinde dinledi.

 

 

Buradaki programa Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Milletvekili İdris Şahin, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, Karayolları Bölge Müdürü Sami Uyar, Vakıflar Bölge Müdürü Aslan Yıldız, Eldivan Kaymakamın Harun Ersin Polat, Eldivan Belediye Başkanı Hüseyin Kantaş, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İl Müftüsü Arslan Türk, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Mevlid-i Şerifi takiben yapılan dua ve Cuma namazının ardından kalabalığa Çankırı Belediyesi’nce etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.

 

 

 

Seydi Köyü’ndeki programın ardından otobüslerle Belediye İş Merkezi’ndeki Uzay Düğün Salonuna geçen sünnet çocukları ve aileleri Belediye Başkanı İrfan Dinç’in kendileri için hazırladığı eğlence programında doyasıya eğlendiler.

 

Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, erkeklerin hayatında unutamadığı en önemli anlardan birinin sünnet olduğunu belirterek “Ben bir baba olarak iki çocuğumun sünnetini yaptırdığım anları hayatımın en güzel anları olarak hatırlıyorum. Sizlerin çocuklarınızın da bu özel günlerinde sizlerin mutluluğuna ortak olabilmek beni ziyadesiyle mutlu etmiştir. En kötü günlerinizin böyle olmasını, çocuklarınızla birlikte daha nice sağlıklı mutlu günler geçirmenizi ve onların damatlıklarını da görmenizi yüce rabbimden temenni ediyorum” diyerek iyi eğlenceler diledi.

 

Uzay Düğün Salonu’ndaki eğlence mahalli sanatçılar Suat ve Şehnaz’ın söylediği birbirinden güzel şarkılar ve palyaçoların müzik eşliğinde çocuklarla oyun oynaması ile sona erdi.

 

 

 

SOSYAL BELEDİYECİLİK SON DERECE ÖNEMLİ

 

Seydi Köyü’ndeki sünnet programı sırasında basın mensupları ile de bir araya gelen Belediye Başkanı İrfan Dinç, haftalık basın toplantısının bu haftaki bölümünü belediyenin sosyal faaliyetlerine ayırdı.

 

Toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda sosyal etkinlikler gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç “Bir taraftan belediyemizin yol kaldırım çalışmaları devam ederken diğer yandan sünnet gibi dini ve toplumsal hayatımızın önemli ritüellerini de talep halinde karşılama gayretinde oluyoruz. Önümüzdeki günlerde Belediye bünyesinde eğitim ve kariyer merkezi oluşturarak üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize ücretsiz kurs düzenleyeceğiz. Cuma günleri Cuma Namazı için Hacı Murad-ı Veli Türbesine belediye önünden otobüs kaldırıyoruz. Belediye olarak buna benzer etkinliklerle sosyal hayatın içinde ve destekçisi olmaya devam ediyoruz” dedi.

 

Açık havada gerçekleşen basın toplantısının son bölümüne katılan Çankırı Milletvekili İdris Şahin’de Çankırı Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu sünnet törenini nedeniyle belediye başkanı İrfan Dinç’e teşekkür ederken, sünnet olan çocukları ve ailelerini de kutladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER