banner306
banner198

TERMİK SANTRALİN TEMELİNİ ATIYORUZ...

AK Parti çankırı Milletvekil Dr. Nurettin Akmandan yazılı açıklama

TERMİK SANTRALİN TEMELİNİ ATIYORUZ...
banner145

AK Parti Çankırı Milletvekil Dr. Nurettin Akman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın  1 Eylül  Çarşamba saat 14:00’de Orta'nın Yaylakent Beldesinde Termik Santralin temel atma törenine katılacak olması vesilesiyle bir yazılı açıklamada bulndu.

 

Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman’ın yaptığı  yazılı açıklama şöyle:

 

ÇANKIRI’mızda Ramazan Ayı itibariyle suyumuzun gelmesi, Adliye Sarayı inşaatımızın başlaması, Makas Fabrikasının temelinin atılması ile birlikte hizmetler ve temel atma kervanına bir yenisi daha ekleniyor.  

 “ EVET ÇANKIRI’mız makus talihini yeniyor. 600 Milyon Dolarlık termik santralin temeli Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner YILDIZ’ın iştiraki ile 01 Eylül 2010 Çarşamba saat 14:00’de ÇANKIRI Orta İlçemiz Yaylakent Beldemizde atılacaktır.

           

Kurşunlu İlçemizde 400 Milyon Dolarlık Seramik ve Granit Fabrikasını kurmakta olan YILDIZLAR Holding bünyesindeki SSS Enerji ve Maden A.Ş. tarafından Orta İlçemizde 100 Milyon ton kömür rezervi bulunmuş, kömürün kimyasal özellikleri su %25, Kül %30, kükürt %3.8 ve ortalama alt ısıl değeri 2750 Kcal/kg +-%10 olarak tespit edilmiştir.

           

Kömür sahasına bağlı olarak 400 MW kurulu gücünde termik santral termik santral projesi geliştirilmiş olup, toplam yatırım tutarı 600 Milyon ABD Dolarıdır. Yatırım süresi 3 yıl, işletme süresi 20 yıl olarak öngörülmüştür. Yatırım döneminde 1500 kişi, işletme döneminde maden işletmeleri dahil toplam 2000 kişi istihdam edilecektir.

           

Santralin kazan ve tribün sözleşmesi imzalanmış, proje ve imalatları sürdürülmektedir. İnşaatı hemen, montajı Haziran 2011’de başlayacaktır.

           

ÇANKIRI Tarihinin bu en büyük yatırımının ilimize, ülkemize, hayırlar, insanlarımıza refah getirmesini diliyor, Yıldızlar Holding’in sahibi Sn. Sebahattin YILDIZ ve ekibine teşekkür ediyor, tüm halkımızı temel atma törenine bekliyor, saygılar sunuyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304