banner306
banner198

Türkiye Dil Ve Edebiyat Derneği Ziyareti

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi ÇKÜ Rektörü ve Başkan Dinç'i ziyaret etti

Türkiye Dil Ve Edebiyat Derneği Ziyareti
banner145

Başkanlığını Zeynep Dinç’in yaptığı Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi temsilcileri,Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ve Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'i makamında ziyaret etti.

 

İlk olarak ÇKÜ Rektörünü ziyaret eden heyete Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş üniversitenin yürütmekte olduğu projeler ile Uluyazı Kampüsü’ndeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ziyarettin sonunda Rektör Savaş, Zeynep Dinç ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

 

Dernek yönetimi daha sonra açılışlarında onları yalnız bırakmayan Başkan Dinç’e iadeyi ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

 

Ziyarete Dernek Başkanı Zeynep Dinç ile birlikte kurucu üyeler; Doç. Dr. Ömer Çakır, Emine Satı, Yrd. Doç. Dr. Galip Çağ, Dr. Kazım Çandır, İbrahim Akyol, Muharrem Ovacıklı ve Dernek Sekreteri Umut Aydın da katıldı.

 

Konuklarını makamında ağırlayan Başkan Dinç “ Her geçen gün dilimizin biraz daha bozulduğuna şahit oluyoruz. Yeni nesil, öz dili korumanın ve dil birliğinin ne kadar kıymetli olduğunun çok da bilincinde değil. Maalesef, yabancı kelimeleri kullanmak gençlerimiz açısından modernlik ve gelişmişlik göstergesi gibi algılanıyor. Diline sahip çıkmayan milletlerin, diğer özelliklerini de yavaş yavaş kaybettiklerine tarihte şahitlik ediyoruz. Bu yüzden, Türkçe kelimelerin doğru ve özenli kullanılmasını teşvik ederek dil birliğinin toplumumuza aşılanmasında büyük katkı sağlayacağını düşündüğüm derneğinize destek hepimizin borcudur. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304