banner198

Türkiye Kamu-Sen Çankırı İl Temsilciliği Protesto

Kamusenliler arkadaşlarının başka bir ile tayin edilmesini, düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla protesto etti.

Türkiye Kamu-Sen Çankırı İl Temsilciliği Protesto
banner145

Türkiye Kamu-Sen Çankırı İl Temsilciliği, sendikalarına üye bir kamu görevlisi şoförün başka bir ile tayin edilmesini, düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla protesto etti.

 

Ilgaz Kadastro Müdürlüğünde şoför olarak çalışan Satılmış Keçe’nin Zonguldak ili Çaycuma İlçesine  gerekçesiz, sebepsiz ve keyfi tayin edildiğini iddia eden ve protesto etmek için Ilgaz Kaymakamlığı önünde toplanan sendika üyeleri basın açıklamasında bulundu.

 

Haksızlığın ve zulmün karşısında olmak için burada bulunduklarını ifade eden Türkiye Kamu-Sen Çankırı İl Temsilcisi Metin Memiş, "Kıyıma son demek ve haklarımızı gasp ettirmemek  için buradayız. Ilgaz’da yetişen, yıllardır Ilgaz’a mesai mefhumu bilmeden görevini yerine getirerek  hizmet eden Satılmış Keçe’ye sahip çıkmak için buradayız" dedi.

 

Metin Memiş,"Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Muz Cumhuriyeti değildir. Şimdi başta Hükümet ve onun Bayındırlık ve İskân Bakanı olmak üzere tüm bürokrasi ve siyasilere ve Milletvekillerine Şehr-i Emin olanlara buradan sesleniyorum. Üyemiz Satılmış Keçe’nin Zonguldak / Çaycuma’ya  sürgün sebebi nedir? Bu sürgünü yapılınca Ilgaz’ın hangi meselesi çözüldü? Yokluklar bitip zengin mi olduk? İşsizlik mi azaldı?Memurlar geçim derdinden mi kurtuldu?Bir baba artık çocuğunun cebine harçlık koyar mı oldu?" diye sordu.

 

Satılmış Keçe, Yolsuzluk mu yapmıştır? Rüşvet mi yemiştir?Arsızlık mı yapmıştır? İşinin ehli değil midir? Memuriyete yakışmayan tutum ve davranışları mı vardır? Yoksa Ilgazlı olduğu için mi sürgün edilmiştir? Bu sürgünün bu kıyımın sebebi nedir? diye soran Metin Memiş," Eğer sebep gösteremiyor iseniz bu tayini derhal durdurun. Durdurmazsanız sürgün o zaman şunu gösterecektir: Tayin keyfidir, hiçbir gerekçesi, hiçbir hukuki dayanağı yoktur ve siyasidir. Türkiye Kamu-Sen olarak üyemizin sonuna kadar yanındayız. Yasal hakkımızı Mahkemeler yoluyla sonuna kadar arayacağımız bilinmelidir. Burada acaba birileri şehr-i eminler kendi siyasi düşüncesinden olmayana Ilgaz’da Çankırı’da yaşama hakkımı vermek istemiyorlar mı? Bir iktidar bir hükümet vatandaşlarına karşı baskı yapar, onların haklarını çiğner, onların yaşama haklarına saygı göstermezse zulüm yapmış olur.Bir iktidar vatandaşların ekmeğine el uzatır, işine, aşına engel olursa zulüm yapmış olur.Zulüm de asla payidar olmayacaktır. Bunu yapanlara şunu sormak lazım. “Kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapma” hadisini bilmiyorlar mı? Yoksa işlerine mi gelmiyor? Daha birkaç gün evvel başbakan “Evet+Hayır =Demokrasi demedi mi? Öyleyse bu tahammülsüzlük niye? Bu hukuksuzluğa katkı sağlayanlar ki bunları biliyoruz, bumlar da neticesine katlanacaktır" diyerek tepkisini dile getirdi.. 

 

Basın toplantısına Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Çankırı'dan gelen sendika yönetici ve üyeleri katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER