banner198

Türkiye Nereye Gidiyor

Türkiye Nereye Gidiyor konulu konferans 100. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleştirildi

Türkiye Nereye Gidiyor
banner145

Karatekin Üniversitesi İktisat Topluluğu tarafından düzenlenen Doç. Dr. Bekir Berat Özipek’in konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye Nereye Gidiyor?” konulu konferans 100. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

 

Konferansa Vali Vahdettin Özcan, Karatekin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sabit Erşahin, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

“Türkiye Nereye Gidiyor?” konulu konferansta Doç. Dr. Bekir Berat Özipek, Türkiye’de tarihsel olarak iki ana siyaset çizgisi bulunduğunu, İttihat ve Terakki Cemiyeti ile başlayan birinci çizginin Cumhuriyet Halk Partisi ile devam ettiğini, diğer çizginin ise Hürriyet ve İtilaf Partisi ile temsil edildiğini kaydetti. İki ana siyasi çizginin çatışma alanlarının atanmışlar-seçilmişler; seçkinler-sıradan vatandaşlar; bürokratlar-siyasetçiler ekseninde olduğunu belirten Doç. Dr. Bekir Berat Özipek, bürokrasinin bir sınıf gibi hareket ettiğini söyledi. Demokrasinin gelişmesi ve önündeki engellerin kaldırılması için yeni ahlaki bir zemin oluşturulmasını zorunlu olduğunu kaydeden Özipek, 3H Hareketi ve Genç Siviller oluşumlarını önemsediğini belirtti. Türkiye’de demokratların gündeminin geçmişle yüzleşme, azınlık haklarının iadesi, sivil anayasa, hak temelli çözüm, başörtüsü, cem evlerine statü, devletin ideolojik tarafsızlığını sağlama olmasının gerektiğini kaydetti. Sivil anayasa çalışmalarına da değinen Doç. Dr. Bekir Berat Özipek, sivil anayasanın devletin ideolojik tarafsızlığını, anayasal vatandaşlığı ve din ve vicdan özgürlüğünü garanti altına alması gerektiğini ifade etti. 

 

Konferansın sonunda Vali Vahdettin Özcan, Doç. Dr. Bekir Berat Özipek’e tuz lambası, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sabit Erşahin ise günün anısına plaket verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER