banner198

Uluyazı kampusundan sünnet alayı geçti

Türkiye'de ki üniversiteler arasında ilk defa gerçekleşen olayda; Çankırı Karatekin Üniversitesinin (ÇAKÜ) kapıları sünnet alayına açıldı.

Uluyazı kampusundan sünnet alayı geçti
banner145
Türkiye'de ki üniversiteler arasında ilk defa gerçekleşen olayda; Çankırı Karatekin Üniversitesinin (ÇAKÜ) kapıları sünnet alayına açıldı. 

Yeni kurulan üniversiteler arasında kısa sürede kendi kampusunu kurarak eğitim ve öğretim faaliyetine Uluyazı'da devam eden Karatekin Üniversitesinde  bir ilk yaşandı. Rektör Prof Dr. Hasan Ayrancı'nın  izni ile Uluyazı kampüsünden sünnet konvoyu geçti. 

 


Çankırı'da oğlunu sünnet ettirmenin kıvancını yaşayan devlet memuru Murat Çavdar sıra dışı bir sünnet gezisi planladı. Tek çocuğu olan Doruk Çınar'a sünnet merasimi düzenleyen Çavdar,  sünnet düğünü yapan ailelerin araç konvoyu ile şehir içerisinde yaptıkları geziyi, anılarda kalacak bir şekilde Çankırı Kalesi arkasındaki tepede bulunan Uluyazı kampusu içerisinde turlayarak gerçekleştirmek istedi. Özellikle eğitim yapılan yerleşkeden geçerek çocuğuna farkındalık aşılamak isteyen Çavdar, Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı'ya bu talebini iletti. Çavdar'ın talebini memnuniyetle karşılayan Rektör Ayrancı, sünnet konvoyunun kampus içerisine alınmasına izin verdi. 
  

 


Klaksonlar eşliğinde kampusa giren sünnet konvoyu fakülteler arasında turladı. Daha sonra 
konvoy Rektörlük binası önüne geldiğinde kısa süreliğine durdu. Sünnet arabasından indirilen Doruk Çavdar, rektörlük binası önünden sünnet kıyafeti ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Konvoy daha sonra sünnet düğününün yapılacağı salona gitmek üzere yerleşkeden ayrıldı.

Öte yandan Rektör Ayrancı'nın bundan sonra bu tür taleplerle gelen ailelere , hem dışarıdan gelen misafirlerin üniversiteyi görmesi, hem de çocukların eğitim ortamlarını tanıması ve okumaya özenmesi açısından sıcak bakacağı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.





Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 03:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
ne möhim
ne möhim - 7 yıl Önce

ne möhim bi haber amanin ne möhim

salih saglam
salih saglam - 7 yıl Önce

çkü gösterecek başka yer bulamadınız mı?

mUSTAFA
mUSTAFA - 7 yıl Önce

klasi̇k çankiri haberleri̇ ---- örnek 1961 senesi̇nde bayindirliktan emekli̇ cemaletti̇n efendi̇ni̇n kayin vali̇desi̇ vefat etmi̇şti̇r :))))

Özcan Çalışkan
Özcan Çalışkan - 7 yıl Önce

Hayırlı olsun.Murat Çavdar Bey.Darısı Damatlığına

Asım serbes
Asım serbes - 7 yıl Önce

Allahım hayırlı etsin haberim olsa idi iştirak ederdim

SIRADAKİ HABER