banner198

Uluyazı umut oldu

Çankırı’da 3 yılda tamamlanma aşamasına gelen Karatekin Üniversitesi Uluyazı Yerleşkesi, kasımda hizmete girecek.

banner145
HABERİN GALERİSİ
Uluyazı Gün Sayıyor

Uluyazı Gün Sayıyor

- FERHAT BARULAY - Çankırı’da 3 yılda tamamlanma aşamasına gelen Karatekin Üniversitesi Uluyazı Yerleşkesi, kasımda hizmete girecek.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl gibi kısa zamanda 100 bin metrekare kapalı alan inşa ettiklerini söyledi.

Yerleşkedeki binaların estetik sanat eseri olduğuna dikkati çeken Savaş, 4 fakülte binası, rektörlük, sosyal tesis, spor kompleksi, yemekhane, bin 200 öğrenci kapasiteli 2 amfi, bin 80 kişilik yurt yaptıklarını kaydetti.

Savaş, yerleşkenin su sorununu çözdüklerini, meydan düzenlemesi ve giriş yolunu yapmaya devam ettiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

 “Çankırı Karatekin Üniversitesi, iki özelliğiyle ön plana çıkıyor. İlki master planı olan bir üniversite. Bundan 10 yıl sonra yerleşkede yapılacak binaların metrekareleri, koordinatları her şeyi planlanmış durumda. İkincisi, 60 milyon liralık altyapı sistemi yaptık. Yerleşkemiz şu anda 4 fakülteyi, 1 rektörlüğü barındıracak halde. En yakın zamanda diğer fakülteleri yerleşkeye taşıyacağız. Yerleşkedeki binaların yüzde 98'i tamamlanmış durumda.”

- "Çankırı’nın potansiyeli çok yüksek"

Kasım ayının başında yerleşkeye taşınmayı planladıklarını belirten Savaş, üniversitenin Çankırı için çok büyük bir lokomotif olduğunu vurguladı.

Savaş, Çankırı'nın Ankara’ya yakınlığından dolayı mağdur olduğunun konuşulduğunu aktararak, "Çankırı, Ankara’ya Eskişehir’den daha yakın. Çankırı’nın potansiyeli çok yüksek, ikinci bir Eskişehir olma şansı çok büyük. Bu anlamda üniversite buna çok katkı sağlayacak. Çankırı, Ankara’nın yanı başında, güvenli bir şehir. Laboratuvarları ve projeleriyle ön plana çıkacak bir şehir olacak.”
Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2013, 02:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER