banner198

Uydu telefonları kullanılmaya başlandı

Afet ve acil durumlarda haberleşme sistemlerinin kesintiye uğramaması için Uydu telefonları hizmete sunuldu.

Uydu telefonları kullanılmaya başlandı
banner145

Afet ve acil durumlar ile olağan üstü hallerde karasal ve diğer haberleşme sistemlerinin kesintiye uğraması halinde alternatif iletişim imkânı sağlamak amacıyla kullanılan uydu telefonları Çankırı’da da kullanılmaya başlandı

Çankırı Valiliği Makam Aracı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü aracı ve 8 İlçe Kaymakamının aracına bağlantısı yapılan uydu telefonları kontrolleri ve teslimi yapılarak hizmete sunuldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Haberleşme Genel Müdürlüğü tarafından afet ve acil durumlar ile olağan üstü hallerde karasal ve diğer haberleşme sistemlerinin kesintiye uğraması halinde alternatif iletişim imkânı sağlamak amacıyla; T.C.Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık, Bakanlıklar, Valilikler, Kaymakamlıklar ve diğer kurum ve kuruluşlarca kullanılmak üzere alınan uydu telefonları Çankırı’da da kullanılmaya başlandı.

Valilik Makam aracı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü aracı ve fay hattı üzerinde bulunan Atkaracalar, Bayramören, Çerkeş, Ilgaz, Korgun, Kurşunlu, Orta ve Yapraklı Kaymakamlığının araçlarında kullanılacak olan uydu telefonları araçlara monte edildi. Firma yetkililerinin kontrolü ve yaptıkları bilgilendirme ile kullanılmaya başlandı.

Uydu telefonları sadece araçlarda değil, cep telefonu gibi de her yerde kullanılabilecek ve Afet Durumlarında artık daha hızlı iletişim kurulup, en kısa zamanda vatandaşın isteklerine cevap verilebilecek.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304