banner198

Vekiller Yağmur Duasına çıktı

Tüney, Aşağı Ovacık, Bozkır, Altınlı, Satıyüzü, Beştut, Kuzu köy ve Esentepe mahallesinde yağmur duası etkinlikleri düzenlendi.

Vekiller Yağmur Duasına çıktı
banner145

Kışın sert ve yağışlı geçmesine rağmen son günlerde özellikle tarım kesimin de  sıkıntısı çekilen yağış azlığı nedeniyle ve inanç ve kültürünün  gereği olarak, Tüney, Aşağı Ovacık, Bozkır, Altınlı, Satıyüzü, Beştut, Kuzu köy ve Esentepe mahallesinde  yağmur duası etkinlikleri düzenlendi.

 

Etkinliklere Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve İdris Şahin, İl başkanı Salim Çivitçioğlu, İl ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, il genel meclisi başkanı ve üyeleri, gençlik kolları başkanı ve STK ‘nın başkanlarının oluşturduğu kalabalık bir gurup katıldı.

 

Yakın zamanda eski isimi olan Karaşıh ismini geri alan Konak Köyü’nde tertip edilen Şeyh Kara Mustafa  Efendi’yi anma günü ve yağmur duası etkinliğine  de katılan gurup ulu zatın türbesini ziyaret ederek ruhunu şaad ettiler.

 

Aynı zamanda halk ile yönetici buluşması olan etkinliklerde milletvekilleri, teşkilat yöneticileri ve  STK’nın başkanlarına   sorun ve taleplerini iletme fırsatı bulan köylüler,  oluşan manevi havayı ziyaretçileri ile paylaşmanın hazzını yaşadılar. Yoğun ilginin olduğu etkinliklerde yapılan ikramlar konuklara birlikte yenerek duaların kabul olası için temennilerde bulunuldu.

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER