banner306
banner198

Velilerin Çürük Bina İsyanı

Çankırı TOBB Ortaokulunda öğrenci velileri okulun çürük olduğunu ileri sürerek okul önünde eylem yaptılar.

Velilerin Çürük Bina İsyanı
banner145

Çankırı TOBB Ortaokulu’nda öğrenci velileri okulun çürük olduğunu ileri sürerek okul önünde eylem yaptılar.

 

Okulun eğitim ve öğretim yapmaya müsait olmadığını ve çocuklarını devamlı korkarak okula gönderdiklerini belirten öğrenci velileri, “Okulun dışı da içi de dökülüyor. Çocuklarımız ders yaparken başlarına tavandan parçalar düşüyor. Konuyu devamlı yetkililere ilettik, fakat şu ana kadar bir sonuç alamadık” şeklinde dert yandılar.

 

Okul Müdürü Cemalettin Tağlı ile görüşen veliler, yetkilerin okula gelip kendilerine bir açıklama yapmasını istediler.

 

Çocuklarını okula sokmayan veliler, yetkililer okula gelerek kendileri ile görüşünceye kadar çocukları okula sokmayacaklarını söylediler.

 

Bu sırada dışarı çıkan Okul Müdürü Cemalettin Tağlı yetkililerin gelmek üzere olduğunu söylemesi üzerine kızgın veliler “Biz kesinlikle güvenmiyoruz. Defalarca biz onların yanına gittik, ama ortada bir şey yok. Biz onları bekleyeceğiz” karşılığını verdiler.

 

Eylemin haber verilmesi üzerine TOBB İlköğretim Okuluna gelen polis, durumun ciddiyetini anlatmaya çalışan velilere “Dağılın bu yaptığınız kanuna aykırı, eğitimi engelleyemezsiniz” diyerek velileri dağılmaları yönünde uyardı. Yaklaşık bir saat süren eylemde zaman zaman gergin anlar yaşanırken eylemi oyun haline getiren çocuklar ise attıkları sloganlarla eylemi neşelendirdiler. Eylemde dikkat çeken bir diğer husus ise eyleme katılanların tamamının anne olmasıydı. Erkeklerin bu konuda duyarsızlığı ise gözlerden kaçmadı.

 

TOBB Ortaokulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin katkıları ile 1995 yılında yapılmıştı.

 

 

Haberimiz Kanal D Sabah Kuşağında Yayınlandı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304