banner198

Yeni Başkanla birlikte yeni şanslar doğuyor...

Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı değişiklik ile Fortik Türkiye Kupasına katılan takım sayısını 54 ten 71 e çıkardı.

Yeni Başkanla birlikte yeni şanslar doğuyor...
banner145

Türkiye Futbol Federasyonu mevcut statüyü değiştirdi ve yeni statüye göre Çankırı Belediyespor, bu sezon Fortis Türkiye Kupasında mücadele etmeye hak kazandı. Çankırı Belediyespor’u kupa mücadelesine sokan değişiklik, TFF 2. Lig klasman gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan toplam 10 takımın dahil edilmesi ile gerçekleşti.


 

Dün Kırıkkale'de ilk hazırlık maçında MKE Kırıkkalespor'a 3-1 yenilen Çankırı Belediyespor'un 1. devre sahaya çıkan kadrosu toplu halde...

 

 

 

 

 

İŞTE ALINAN YENİ KARARLAR SONUCU OLUŞAN DURUM…

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Fortis Türkiye Kupası'nın yeni statüsünü karara bağladı. Yeni statü gereğince Türkiye Kupası mücadelesine daha çok profesyonel takım dahil olabilecek. Buna göre, Türkiye Kupası heyecanı yaşayan takım sayısı geçen sezon 54 iken, yapılan yeni düzenlemelerle bu sayı 2009-2010 futbol sezonu için 71'e çıktı.

Geçen sezondan farklı olarak grup maçlarından önce, 2 kademe maçlarının yanı sıra bir de play-off turu oynanacak ve 3 eleme sonucunda Fortis Türkiye Kupası gruplarına kalan 20 takım belli olacak.

20 TAKIM, 5’ERLİ 4 GRUPTA MÜCADELE VERECEK…

Fortis Türkiye Kupası play-off turunda; 2008-2009 sezonunda Turkcell Süper Lig'de 4-15 derecesi alan ve son kupa şampiyonu olan takımın hariç tutulduğu 11 takım, aynı sezon sonunda Turkcell Süper Ligine katılmaya hak kazanan 3 takım ile 2. kademede tur atlayan 18 takımdan oluşan toplam 32 takım, seri başı uygulaması olmadan tek maç eleminasyon sistemine göre maç yapacak. Tur atlayan 16 takım, gruplara yükselecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2008-2009 sezonunda Turkcell Süper Liginde ilk 3 sırayı alan takımlarla, sezonu Fortis Türkiye Kupası şampiyonu olarak tamamlayan takım seri başı olduklarından eleme turları oynamadan gruplara kalacak. Eğer Türkiye Kupası Şampiyonu, ligi de ilk 3 sırada tamamlamışsa, bir önceki sezon Türkiye Kupasında final oynayan diğer takım seri başı olacak. Kupa finalisti de ligi ilk 3'te tamamlamışsa lig 4'üncüsü seri başı olmaya hak kazanacak.

Böylece 20 takım, beşerli dört grupta yer alacak. Her grupta ilk 2 sırayı alan toplam 8 takım çeyrek finale kalacak. Çift maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak çeyrek final maçlarında üstünlük sağlayan 4 takım yine çift maçlı eleminasyon sistemine göre yarı final maçları oynayacak. Yarı finalde başarılı olan 2 takım tek maçlı eleminasyon sistemine göre ve tarafsız bir sahada Fortis Türkiye Kupası final maçını oynayacak.

 

İLK HAZIRLIK MAÇINDA

SAHADAN YENİK AYRILDIK!

Çankırı Belediyespor lige hazırlık devresinde ilk hazırlık maçını dün Kırıkkale'de 3. Lig takımlarından MKE Kırıkkalespor ile gerçekleştirdi. 20. dakikada Alattin'in ayağından bir gol kazanan takımımız, daha sonra 39. dakikada kalesinde bir gol gördü ve ilk yarı 1-1 sonuçlandı. Maçın ikinci yarısında da beklenen oyunu sergileyemeyen Çankırı Belediyespor kalesinde gördüğü 2 golle maçı 3-1 yenik kapadı.


Maçtan sonra düşüncelerini aldığımız takımın teknik patronu M. Fahir Genç gazetemize yaptığı açıklamada "Genç bir takımla sahaya çıktık. Yaklaşık 10-12 günlük bir çalışma programı sonucu buralara geldik! Bazı oyuncularımızın 4-5 günlük bir çalışması mevcut. Eksikliklerimiz ortada! Sol tarafa bir oyuncu olmak üzere, bir stoper ve bir de santrafora ihtiyaç var! Transfer konusunda görüşmeler devam ediyor. Liglerin başlamasına az bir süre kala eksikliklerimizi tamamlamanın gayretindeyiz" dedi.

 

Kırıkkale Fikret Karabudak stadında oynanan maçı Futbol Federasyonu Orta Anadolu Bölgesi Sorumlu Teknik Direktörü Celal Kıbrızlı ile birlikte izleyen Başkan Sevda Karaali Şireci, Fortis Türkiye Kupasına katılımın da ilk müjdesini Kıbrızlı'dan aldı.

 

Çankırı Belediyespor'un ilk hazırlık maçını izleyen Kıbrızlı, Vedat Beki'ye yaptığı açıklamada "Takımın genç ve yeni olması büyük avantaj! Sanıyorum bir iki takviye daha yapılacak! Bu takviyelerle birlikte kısa sürede toparlanabilecek bir yapı sergiliyorlar. Ben Çankırı Belediyespor'un ligde başarılı sonuçlar alacağını düşünüyorum" dedi. Öte yandan Celal Kıbrızlı'dan edindiğimiz bilgilere göre grubumuzda bulunan Erzurumspor ve Kırşehirspor'un futbolcuların lisans ücretlerini Federasyona yatıramadıklarından dolayı, fikstür çekimi de tamamlanmış olmasından dolayı, sahaya çıkamayacakları ve dolayısıyla 3-0 hükmen sayılacaklarını belirtti.

 

SEZON AÇILIŞI PAZAR GÜNÜ!

Öte yandan Çankırı Belediyespor'da sezon açılışı pazar günü Atatürk Stadında saat 16.00'da gerçekleştirilecek programla başlayacak. Futbolcuların tanıtımı ile başlayacak olan sezon açılışı, çift kale halinde yapılacak maç ile sona erecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER