banner306
banner198

Yukarı çarşıda Vali ve esnaf gerginlği!

Çankırı’da restorasyonu devam eden Sultan Süleyman camiinde çalışmaların uzaması dolayısı ile müşteri kaybından yakınan esnaf vali Vahdettin Özcan ile sözlü tartıştı.

Yukarı çarşıda  Vali ve esnaf gerginlği!
banner145
Çankırı’da restorasyonu devam eden Sultan Süleyman camiinde çalışmaların uzaması dolayısı ile müşteri kaybından yakınan esnaf vali Vahdettin Özcan ile  tartıştı.


Çankırı’da Mimar Sinan dönemi eserlerinde Sultan Süleyman Camiinde restorasyon çalışmalarında ki son durum düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaşıldı.

Foto galeriye git

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan toplulukta bulunanlara seslenerek soru sormak isteyenlerin sormasını istedi.  Bu sırada civar esnafıyla karşılıklı konuşmalar yaşandı. Çalışmanın gecikmesinden duydukları rahatsızlığı dile getiren esnafların tepkisine yer yer sertleşen üslubu ile cevap veren Özcan,” Vatandaşın isteğine göre hareket edemeyiz” dedi.  


Cami içerisinde yapılan incelemenin ardından Vali Özcan beraberine Ankara Vakıflar Bölge Müdürü Arslan Yıldız, Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, Borsa Başkanı Oğuz Ak, Baro Başkanı Erkan Köroğlu ve gazetecileri alarak tepki gösteren esnafların işyerlerine giderek çaylarını içti. Konu hakkında daha detaylı açıklamada bulunulan Vahdettin Özcan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ile Ticaret Müdürlüğünü yukarı çarşıya taşıdıklarını çok yakın zamanda Tansuğ sitesine Göçmen İdaresi Müdürlüğünü de taşıyacakları müjdesini verdi. Özcan sözlerini esnaftan  “Bir kusur işlediysek özür dilerim” diyerek tamamladı.


Esnaflarda aynı şekilde “Gün geçtikçe yukarı çarşıda iş yerleri kapanıyor.  Siz bizim babımızsınız biz sizin evladınızız. Bizim önümüze düşün öncülük edin.” Ricasında bulundular. 


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2014, 23:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
mert
mert - 10 yıl Önce

sayın valim çok haklıbehlül hocayı pazar camine verdiler ben nasıl giderim diye ortalığı yıktı. ordaki cadır sırf behlül için yapıldı. sonra ordaki tuvalet tarihi yere yakıştımı olmadı yakışmadı. çok merak ediyorum acaba cenaze yıkama yeri varmı. birgün ordaki hocalarımızdan bir şey duymuştum çok garibimie gitti. cenaze yıkama yeri için bizim fabrika çalışıyor . çok acayip bir cümle. sayın valime çok hak veriyorum. hocalar başka yere görev lendirmemek için. çankırı kaç görevli gerçek görev yeri

Mahmut
Mahmut - 10 yıl Önce

vatandaşın isteğine hareket edemeyiz cümlesinin öncelerini ve sornalarını da yazın. bu yaptığınız habercilik yalan habercilik. videoyu izledik. orada olan akrabalarımızı da sorduk.

mahmut
mahmut - 10 yıl Önce

gitmiş sonra oturmuş o diyalog içinde olduğu vatandaşın dükkanına tüm resmi yetkilileri de götürüp dert dinlemiş, yapılanı anlatmış.

mahmut
mahmut - 10 yıl Önce

hocalar zaten vali beyi şikayet etmiş her yere koskoca il valisini imamlar şikayet ediyor yer değiştiriliyor vs falan diye demeç vermek zorunda kalıyor. cemaati de gaza getiriyordur imamlar. olacak iş mi ya? vali nelerle uğraşıyor...

misafir
misafir - 10 yıl Önce

araştırılmalı yusuf ve mehmet beyle doğru söylüyorlar. ayrıca oraya tuvelet olmamış . merak ediyorum gasilhane yapıldımı niye niçin , o tarihi eserin yanına o yer yakışmamış. ayrıca medrese cami içine alınmalıydı . ve oranın kadrosuyla beraber mükemmel bir eser meydana gelmeli. gasilhane yapılmamalı

SIRADAKİ HABER

banner304