banner198

Çankırı'da karantina kararı: Uymayanlar yurtlara yerleştirilecek

Çankırı Valiliği, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında evdeki karantina kurallarını ihlal eden kişilerin zorunlu olarak öğrenci yurtlarına yerleştirileceğini açıkladı.

Çankırı'da karantina kararı: Uymayanlar yurtlara yerleştirilecek
banner145

Çankırı Valiliği, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında evdeki karantina kurallarını ihlal eden kişilerin zorunlu olarak öğrenci yurtlarına yerleştirileceğini açıkladı.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz tarafından yapılan açıklamada, COVID-19 testi pozitif çıkan ve izolasyon tedbirlerini ihlal eden kişilerin öğrenci yurtlarında zorunlu karantina uygulamasına tabi tutulması kararı aldıklarını duyurdu.

Kıymetli Çankırı’lılar; Yarından itibaren karantina kurallarını ihlal ederek evlerini terkeden corona virüs hastalarımız geri kalan karantina sürelerini Valiliğimizce belirlenen öğrenci yurdunda tamamlayacaklardır. Lütfen #SağlıkİçinHepimizİçin kurallara uyalım.

Bu kapsamda, evde izolasyon tedbirini ihlal ettiği belirlenen kişilerin, karantina sürecini tamamlamak üzere zorunlu olarak tutulacakları karantina yurdunun hazırlandığı aktarıldı.

Çankırı Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi ve Filyasyon Takip Kurulu tarafından yapılan açıklamada, polis, jandarma ve sağlık ekiplerince denetim ve kontrollerde ise; İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları ve diğer tedbirlere aykırı davranan 1094  kişi ve kuruluşa toplam 1 milyon 86 bin 401 TL idari para cezası uygulandığı, para cezalarının tahsiliyle ilgili sürecin başladığı bildirildi.

Karantinaya uymayanlara suç duyurusu –

Öte yandan Covid-19 testi pozitif olanlar ve temaslı olanların takip işlemi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Koordinesinde 17 araç ve 233 personel ile gerçekleştiriliyor. Yapılan takipler sonucu karantina kurallarına uymadığı tespit edilen 51 kişiye TCK'nın 195. maddesi gereğince bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranmak suçundan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2020, 00:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
temizlik sart
temizlik sart - 4 yıl Önce

fırınlar pastanelr .lokantalar eldiven maske takmalılar.takanlar da aynı eldiven le para ustude alıyor herseye dokunuyor. sokaklar yerler heryer kullanılmıs maskeden gecilmiyor. insanlar bilinçlenmedikce bu şehir coronadan kurtulamaz.daha cok kişi ölür belediye daha önceden ne güzel sokakları yıkamıstı.tekrarını bekliyoruz

SIRADAKİ HABER