banner306
banner198

Çankırı'da vajinal histerektomi ameliyatı başarılıyla gerçekleşiyor!

Çankırı Devlet Hastanesinde Vajinal Histerektomi (doğum kanalından rahim alma) ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Çankırı'da vajinal histerektomi ameliyatı başarılıyla gerçekleşiyor!
banner145

Çankırı Devlet Hastanesinde Vajinal Histerektomi (doğum kanalından rahim alma) ameliyatı uygun hastalara başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Çankırı Devlet Hastanesi’nde görevli Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Salih Çetinkaya tarafından şehrimizde daha önce de yine kendisi tarafından yapılan “vajinal histerektomi” olarak bilinen “doğum kanalından rahim alma” ameliyatına bir yenisi daha eklendi.

Op. Dr. Salih Çetinkaya “bu rahatsızlığı bulunan ancak uygun şartları taşıyan hastalar için karından dikiş atılmadan yapılan bu operasyonun daha önce de yapıldığı gibi hastalar açısından tercih edilir” olduğunu savundu.

Gerek genel anestezi gerekse spinal anestezi ile gerçekleştirilebilen bu ameliyatın şehrimizde yapılıyor olması hastalarımızın büyük şehirlere tedavi umutları ile gitmelerine gerek kalmadığını, aksine başarılı bir şekilde yapılabileceği yönünde hastalara umut olacağa görülüyor.

Histerektomi Nedir?

Rahmin ameliyat ile çıkarılmasıdır. Kadın hastalıkları ve doğum grubunun en sık ameliyatlarından biridir. Histerektomi nedenlerinden bazıları şunlardır:

•          Myomlar(rahmin düz kasından gelişen iyi huylu urları)

•          Endometriozis

•          Anormal kanama

•          Uzun süren, uygulanan tedavilere yanıt alınamayan rahim kaynaklı ağrılar

•          Rahim sarkması

•          Kanser

Rahim alma ameliyatları yumurtalık ve tüplerin alınmasını içermez. Alınmalarını gerektirecek bir hastalık olması halinde bu organlar da alınabilir (salpingo-ooforektomi).

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2019, 01:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kadın Doğum Ekibi
Kadın Doğum Ekibi - 5 yıl Önce

Başarılı operasyonlarla hastaları sağlığına kavuşturan değerli hocamız Dr Salih Cetinka ya mesleki ehliyetinin üst düzeyde olması güler yüzle hizmet sunan, ekibine, işine ve hastalarına duyduğu saygıdan dolayı kutlar başarılarının devamını dileriz

SIRADAKİ HABER

banner304