banner198

Çankırı’da Hint varyantı görüldü!

Çankırı Valisi Ayaz,”Çankırı'da Kovid 19 Hindistan varyantının görüldüğünü” açıkladı.

banner145

Çankırı Valisi Ayaz,”Çankırı'da Kovid 19 Hindistan varyantının görüldüğünü” açıkladı.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, " Dün itibarı ile Hint varyantı ilimizde görüldü. Dün ilk hastamız 61 yaşında 1 erkek vatandaşımız tespit edildi. Şu an için durumu iyi. Ama tekrar söylüyoruz, hepimizin dikkat etmesi gerekmekte. Aşıların yapılmasını istiyoruz. Elli yaş üzeri vatandaşlarımızın da 3. dozlarını olmalarını muhakkak istiyoruz." dedi.

Hint varyantına yakalanan hastanın yakın bir zaman da seyahat etmediğini, filyasyon çalışmasının detaylı yapıldığını belirten Vali Ayaz,” Muhtemelen aseptomatik olan kendi yakınlarında ki bir kişi bu hastalığı bulaştırdı. İlimize İngiliz varyantı geldiğinde ailenin seyahat hikâyesi vardı. Ama burada seyahat hikayesi de yok. Bu sebeple en korktuğumuz vakalardan birisi. Tam kaynağı tespit edemiyoruz. O yüzden bu işin arkasında aseptomatik, muhtemelen yaşı genç, vatandaşımızın görüştüğü, konuştuğu, bir araya geldiği birisine işaret ediyor. Bunun için tekrar söylüyoruz!  Çok dikkat edelim. Ama psikoloji çok rahatladığı için kolay olmadığının farkındayız. Şu anda bununla ilgili en temel çözüm aşı. Tüm vatandaşlarımızın ivedi olarak aşı olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2021, 04:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Müdürük biz
Müdürük biz - 3 yıl Önce

Kad. ned. varyantı deltaya da hintede sela okutur, bu virüs öyle bir virüski, beyin hicrelerini yiyip bitiriyi, uzak durun bu illetlerden:)

SIRADAKİ HABER