Çankırı’da acil serviste gözetim altına alınan 87 yaşındaki kısmı felçli hasta Akif Çelik, sağlık görevlilerinin müdahalesi sırasında sedyeden düşürüldü.

Evde ailesi tarafından bakımı gerçekleştirilen yatağa bağımlı kısmı felçli Akif Çelik (87) yüksek ateş şikâyeti ile evinde rahatsızlanmasının ardından 112 sağlık ekipleri tarafından dün akşam saat 18.00 sularında ambulansla Çankırı Devlet Hastanesi acil servisine getirildi.  Yaşlı hasta acil servis gözetim odasında saat 23.55’te sağlık görevlileri tarafından dikkatsiz ve özensiz bir şekilde bakımı sırasında sedyeden devrilerek yere düşürüldü. Kafasını yere vuran yaşlı hastanın, kafa ve kolunda kanamalı yaralanmalar meydana geldi.

Personel o halde bırakıp kaçtı-

Hasta yakınları, Akif Çelik’i yere düşürdüklerini iddia ettikleri personellerin hastayı o halde yerde bırakarak kaçtıkları iddiasında bulundu. Panikleyen görevlilerin yakınlarının tepkisinden korkup kaçtıkları ancak hastaya acil serviste olayda kusuru bulunmayan diğer personelin gelip yardım etmediği de iddialar arasında yer alıyor. Ailenin olayda ihmali bulunanlar hakkında şikayetçi olduğu edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

İnsanın kanını donduran manzara!

Yere düşen hastayı yakınlarının karga tulumba kucaklayıp yeniden sedyeye almaları ise büyük bir sağlık skandalı olarak dikkat çekiyor. Böylesi bir durumda uzmanlık gerektiren müdahalenin bilinçsiz kişilerce yapılması hastanın ömür boyu felçli ve yatağa bağımlı kalmasına yetecek bir travmaya da yol açabilir.

Yaptıkları yanlarına kar kalmasın!

Çankırı Devlet Hastanesinde yaşanan ve bir dizi sağlık skandallına dönüşen haberlerle ilgili gelişmeler hakkında kurum tarafından kamuoyuna bilgi verilmiyor. Adeta kapı- duvar anlayışına bürünen yönetim daha öncede morgda bozuk dolaba ceset konulması skandalı ile ilgili olayda ihmali bulunan kişiler hakkında ne gibi işlem yaptığını açıklamadı. Çünkü, bu kişiler, yaptıkları işin bilincinde olmalıdırlar. Her gün yüzlerce hastanın yaşamını, geleceğini onlara emanet ediyoruz. İlgililer uyarılmalı, ihmal ve kusuru olanlar hakkında gereken hukuki işlemler yapılmalı ve sonuçları kamuoyuna açıklanmalıdır.

Bu terazi bu sıkleti çekmez!

Öte yandan Çankırı Devlet Hastanesinde yaşanan bir dizi yolsuzluk ve usulsüzlük skandallı soruşturmasında idari cezalar alan ve haklarında yargı yolu açılan idarecilerin, sağlık bakım hizmetleri gibi kritik birimleri yönetiyor olması dikkat çekiyor. Bu tip yöneticilerin kendi başlarını yargıdan kurtarmayla meşgul olurken hangi berrak zihinle hastaneyi yönetebileceği ise merak konusu? Soruşturma selameti açısından sağlık çalışanı M.T’nin görev yeri değiştiriliyor ancak aynı cezaları alan K.B ve N.İ.A’nın idari görevlerinde kalması, koltuklarına dokunulmaması bu isimleri kim yada kimler koruyor sorusunu beraberinde getiriyor?

Editör: Haber Merkezi