banner198

Felçli hastayı acil serviste sedyeden düşürdüler!

Çankırı’da acil serviste gözetim altına alınan 87 yaşındaki kısmı felçli hasta Akif Çelik, sağlık görevlilerinin müdahalesi sırasında sedyeden düşürüldü.

Felçli hastayı acil serviste sedyeden düşürdüler!
banner145

Çankırı’da acil serviste gözetim altına alınan 87 yaşındaki kısmı felçli hasta Akif Çelik, sağlık görevlilerinin müdahalesi sırasında sedyeden düşürüldü.

Evde ailesi tarafından bakımı gerçekleştirilen yatağa bağımlı kısmı felçli Akif Çelik (87) yüksek ateş şikâyeti ile evinde rahatsızlanmasının ardından 112 sağlık ekipleri tarafından dün akşam saat 18.00 sularında ambulansla Çankırı Devlet Hastanesi acil servisine getirildi.  Yaşlı hasta acil servis gözetim odasında saat 23.55’te sağlık görevlileri tarafından dikkatsiz ve özensiz bir şekilde bakımı sırasında sedyeden devrilerek yere düşürüldü. Kafasını yere vuran yaşlı hastanın, kafa ve kolunda kanamalı yaralanmalar meydana geldi.

Personel o halde bırakıp kaçtı-

Hasta yakınları, Akif Çelik’i yere düşürdüklerini iddia ettikleri personellerin hastayı o halde yerde bırakarak kaçtıkları iddiasında bulundu. Panikleyen görevlilerin yakınlarının tepkisinden korkup kaçtıkları ancak hastaya acil serviste olayda kusuru bulunmayan diğer personelin gelip yardım etmediği de iddialar arasında yer alıyor. Ailenin olayda ihmali bulunanlar hakkında şikayetçi olduğu edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

İnsanın kanını donduran manzara!

Yere düşen hastayı yakınlarının karga tulumba kucaklayıp yeniden sedyeye almaları ise büyük bir sağlık skandalı olarak dikkat çekiyor. Böylesi bir durumda uzmanlık gerektiren müdahalenin bilinçsiz kişilerce yapılması hastanın ömür boyu felçli ve yatağa bağımlı kalmasına yetecek bir travmaya da yol açabilir.

Yaptıkları yanlarına kar kalmasın!

Çankırı Devlet Hastanesinde yaşanan ve bir dizi sağlık skandallına dönüşen haberlerle ilgili gelişmeler hakkında kurum tarafından kamuoyuna bilgi verilmiyor. Adeta kapı- duvar anlayışına bürünen yönetim daha öncede morgda bozuk dolaba ceset konulması skandalı ile ilgili olayda ihmali bulunan kişiler hakkında ne gibi işlem yaptığını açıklamadı. Çünkü, bu kişiler, yaptıkları işin bilincinde olmalıdırlar. Her gün yüzlerce hastanın yaşamını, geleceğini onlara emanet ediyoruz. İlgililer uyarılmalı, ihmal ve kusuru olanlar hakkında gereken hukuki işlemler yapılmalı ve sonuçları kamuoyuna açıklanmalıdır.

Bu terazi bu sıkleti çekmez!

Öte yandan Çankırı Devlet Hastanesinde yaşanan bir dizi yolsuzluk ve usulsüzlük skandallı soruşturmasında idari cezalar alan ve haklarında yargı yolu açılan idarecilerin, sağlık bakım hizmetleri gibi kritik birimleri yönetiyor olması dikkat çekiyor. Bu tip yöneticilerin kendi başlarını yargıdan kurtarmayla meşgul olurken hangi berrak zihinle hastaneyi yönetebileceği ise merak konusu? Soruşturma selameti açısından sağlık çalışanı M.T’nin görev yeri değiştiriliyor ancak aynı cezaları alan K.B ve N.İ.A’nın idari görevlerinde kalması, koltuklarına dokunulmaması bu isimleri kim yada kimler koruyor sorusunu beraberinde getiriyor?

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2019, 02:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hemşire
Hemşire - 4 yıl Önce

Sayın editör açığa alınır, uzaklaştırılırlarsa nasıl delil karartma yapacaklar. Aaaa sen bu şehrin vekillerinden çok şey bekliyorsun ama (!) Geçenlerde bi kafede konuşulurken duydum vekiller arkamızda bize bişey olmaz diyorlarmış. Her geçen gün vekillerin bu şahısların arkasında olduğu dedikodusu doğrulanıyor. Bekle hele kimsenin ahı yerde kalmaz. Başta siyasiler olmak üzere hepsinden teker teker çıkacak bu ah'lar... Allah yarına bırakır da kimsenin yanına bırakmaz. Saygılarımla...

Çankırılı
Çankırılı - 4 yıl Önce

Hüseyin keskin olsaydı direk yargıya gönderirdi

Ilgazlı
Ilgazlı - 4 yıl Önce

Sayın Admin, bu hastanenin düzelmesi birkaç kişinin çabasına kaldıysa, Çankırı vatandaşı bişey beklemesin, geleceklerini emanet ettikleri kişiler, liyakatten uzak, siyasilerin arkasına saklanan tipler, belediye, bu siyasete yakın görünen fakat insanları akpartiden soğutan sinsiler yüzünden gitti, vekillik de giderse şaşırmam, siz bakmayın milletin sendikaya üye olduğuna, tanıdığım en büyük siyaset düşmanı bu zihniyetler, Sayın siyasiler, sizlerle fotoğraf verdikten hemen sonra, sizin isminizle bizleri tehdit ediyorlar. Allaha ve ahiret gününe inanıyorsanız, HAK neyi gerektiriyorsa onu yapın lütfen.

Ne bekliyordun
Ne bekliyordun - 4 yıl Önce

Acil servis sorumlusu kim sendika yöneticisi adam ineklerle dana ile ilgilenmekten fırsat bulamıyor kı birde acil yan tarafında cay bardağı elinde sendikadan kimin istifa ettiğini kimlere ne yapacağını hüseyın Sarıkaya mudur olunca istifa edenlere neler yapacağını anlayacağına işine baksın işine içler acısı bir yer oldu gerçekten bu hastane cok yazık hadı bunların tek derdi koltuk da iki gün daha fazla kalmak için yapamayacakları yokta siyaset bunları koruyum derken REYSİMİZİ CUMHURBAŞKANIMIZA ZARAR VERİYOR

Hastane çalışanı
Hastane çalışanı - 4 yıl Önce

Tam bir komedi olduk Malisef bu yönetimle mesela saglık ama bunların tek derdi o koltuğa sıkı sıkı sarılmak m, t sen aynı suçları işledi dıye al görevden üstelik te adam sıradan memur ken fakat dillere destan bir sağlık bakım hizmetleri müdürü, k, b hala o koltukta oturuyor ve utanmadan sıkılmadan servis servis gezebiliyor yahu ey yetkililer m, t suc işledi ama nasıl işledi ona bu imkanı veren K, B sayesinde işledi bir saglık çalışanı olarak evrakta sahtecilik sahte evrak düzenleme devletin evraklarıni kurum dışına çıkarmak ceza alan bir müdürden emir almak beni önce devlet memuru sonra bir Türk vatandaşı olarak utanç duymaktayım fakat ben değil bu utançı siyasi ve idari yetkililer duymuyorsa yapacak bir şey yok 31 mart ın bir tekrarında genel seçimde bu sağlık camiası verecektir elbet ne deyım siyasi ve idari yetkiler K, B korusun ilk seçimlerde siyasiler boyalıca nın kaşta inşAllah oturup diz dize ağıt yakmazlar

Doğrucu
Doğrucu - 4 yıl Önce

Hadi bakalım hasta haklarında oturan sarışın bayan bunlarıda kayır hadi bakalım hasta hakları başkanı başhekim yardımcısı milletin gözüne bakmayan Kayhan bey bunlarıda kayır hadi bakalım Hüseyin Sarıkaya bunlarıda kayır disipline verme hasta haklarından soruşturmayı kapat gitsin ne önemi var hasta mecbur buraya gelecek işin içinden çıkılmazsa vekil habercileri toplar hepsini bakkal çırağı azarlar konu kapanır

Şahingöz.......
Şahingöz....... - 4 yıl Önce

Sayın admin yayınladığınız haber devlet hastanesinde ki acil servisin içler acıtan halini Bi kez daha Çankırı kamuoyuna gösterdi disiplinsiz liyakat dayanmayan birilerinin adamı oldukları için kaymaklı yer olan acil servis. Başı boş mandıracı sorumluyla bu kadar oluyor yorumlar haberin öznesindwn farklı mecralara kaymak ta sendikal vesayet cilerin olayı sağlık çalışanlarının belleğin de unutmayacak bir şekilde yer etmişki sağlıkta çıkan her haberin yorumuna konu oluyo şu haber vereyim...... Vesyetçilerin ipi çekildi adalete hesap vermeleri yakından daha yakın eli kulağında tatlı tatlı yemeklerinin acı acı kusması başladı başlayacak

Tabiat
Tabiat - 4 yıl Önce

Daha bunlar iyi günlerimiz, sarıkaya ve ekibi devletin işinden anlamaz,eski müdürü çok ararız daha, sonumuz hayırlı olur inşAllah.


SIRADAKİ HABER